Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Big Story

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ψήφισαν τα προαπαιτούμενα – Εκκωφαντική σιωπή από βουλευτές και Τσίπρα

Βουλή

Με τις ψήφους των κομμάτων της συγκυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) στην ονομαστική ψηφοφορία, που ζήτησε η ΝΔ, «πέρασαν» οι τροπολογίες με τα προαπαιτούμενα για τις συντάξεις, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και το αφορολόγητο, σε μία διαδικασία που καταγγέλθηκε από σύσσωμη την αντιπολίτευση ως αντισυνταγματική.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι τροπολογίες εισήχθησαν σε νομοσχέδιο σχετικό με την αλιεία, ενώ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ δεν δέχθηκαν να υπάρχει ανοιχτός κατάλογος ομιλητών ώστε να πάρουν τον λόγο και να εξηγήσουν την ψήφο τους. Από την διαδικασία απουσίαζε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ενώ μίλησαν αρκετοί πολιτικοί αρχηγοί της αντιπολίτευσης.

Οι δύο τροπολογίες για την χρηματοδότηση των κομμάτων και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία, με την κανονική διαδικασία της τοποθέτησης των εισηγητών των κομμάτων.

Τις τρεις τροπολογίες που τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία, ψήφισαν 153 βουλευτές (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) ενώ καταψήφισαν 84 βουλευτές (ΝΔ, ΧΑ, Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων). Είχαν αποχωρήσει από την Ολομέλεια η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΚΚΕ.

Τι ψηφίστηκε σήμερα στη Βουλή

Οι πέντε προαπαιτούμενες ρυθμίσεις, των υπουργείων Εσωτερικών, Εργασίας, Δικαιοσύνης, Οικονομικών αφορούν αντιστοίχως:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κυριάκος Μητσοτάκης: Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση από τη Βουλή – «Κάνετε ό,τι σας ζητούν» 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραντάζεται και η Ναυτεμπορική: Οι τράπεζες απαιτούν εδώ και τώρα 6,5 εκατ . Απίστευτη συμπεριφορά της οικογένειας Αθανασιάδη

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αισιοδοξεί για συμφωνία ο Nτάισελμπλουμ στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου