Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Big Story

Βαγγέλης Μαρινάκης: Έδωσε 150 εκατ. δολ. για 5 πλοία;

Βαγγέλης Μαρινάκης

Βαγγέλης Μαρινάκης, εφοπλιστής Capital Ship Management

Ο ισχυρός και πάντα δραστήριος Έλληνας εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, όπως όλα δείχνουν κατόρθωσε να κατοχυρώσει για λογαριασμό της ναυτιλιακής του Capital Ship Management 5 πλοία της χρεοκοπημένης νοτιοκορεάτικης Hanjin Shipping για το εντυπωσιακό ποσό των 150 εκατ. δολαρίων.

Ειδικότερα, οι brokers συνδέουν τη ναυτιλιακή με την εξαγορά των 5 μεγαλύτερων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων τύπου neo-panamax που έχουν απομείνει στο στόλο της πάλαι ποτέ κραταιάς ναυτιλιακής Hanjin Shipping, η οποία πτώχευσε και επίσημα στις 17 Φεβρουαρίου.

Ο λόγος για τα χωρητικότητας 10.000-teu Hanjin United KingdomHanjin SpainHanjin NetherlandsHanjin China (όλα κατασκευής 2011) και Hanjin Korea (κατασκευής 2010), τα οποία έχουν «χτιστεί» στα ναυπηγεία της Samsung.

Σύμφωνα πάντα με τους brokers, η μεγάλη αυτή επένδυση που φέρεται να έχει πραγματοποιήσει ο κ. Μαρινάκης ανέρχεται στο ποσό των 150 εκατ. δολαρίων, ενώ η online πλατφόρμα ναυτιλιακών δεδομένων VesselsValue τοποθετεί την αξία τους γύρω στα 152 εκατ. δολάρια. Αν επαληθευτεί αυτή η κίνηση εκ μέρους του εφοπλιστή, τότε, όπως αναφέρει το TradeWinds, το ποσό αυτό θα θέσει νέα standards για τις τιμές των containerships τύπου neo-panamax, ενώ θα επιβεβαιώσει και το γεγονός πως ο κ. Μαρινάκης έχει μια πιο αισιόδοξη οπτική για την ανάκαμψη των μεταφορών εμπορευματοκιβωτίων.

Επίσης, θα πρόκειται για τα μεγαλύτερα containerships που διαθέτει στο στόλο της η ναυτιλιακή, καθώς, διαχειρίζεται ήδη 10 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων συνολικής χωρητικότητας 69.511-teu και κατασκευής 2006-2015 – όλα ανήκουν στο στόλο της εισηγμένης στο NASDAQ θυγατρικής της, Capital Product Partners (CPLP).

Το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Agamemnon της Capital Product Partners είναι χωρητικότητας 8.266-teu και κατασκευής του έτους 2007

Παγκόσμια πρωτιά και βράβευση για την Capital Ship Management

Σε αυτό το σημείο υπενθυμίζεται ότι, όπως έγραψε το mononews.gr, η ναυτιλιακή του κ. Μαρινάκη πρόσφατα απέσπασε το βραβείο του “Best Vessel Operator-Europe” στα βραβεία Sea Transport Awards 2017 που διοργανώθηκαν από τη βρετανική έκδοση “Transport News” σε συνεργασία με τον διεθνή εκδοτικό οίκο AI Global Media Ltd.

Ακόμη, η διοίκηση της Capital Ship Management γνωστοποίησε ότι την Πέμπτη (23 Μαρτίου) προχώρησε στην ολοκλήρωση της πρώτης – σε διεθνές επίπεδο – διαπιστευμένης αξιολόγησης του σχεδίου παρακολούθησης MRV του χημικού δεξαμενόπλοιου τύπου ice-class Alkiviadis (χωρητικότητας 36.700-dwt και κατασκευής 2006).

Ο εφοπλιστής, ο οποίος είναι ο πρόεδρος της ναυτιλιακής, υπογράμμισε: «Για άλλη μια φορά, η επιτυχία αυτή, αντικατοπτρίζει τη στρατηγική της Capital Ship Management Corp. και τη δέσμευσή της να κινείται δυναμικά σε διεθνές επίπεδο προς την κατεύθυνση μιας βιώσιμης ναυτιλιακής βιομηχανίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: SHIPPING FOCUS: Τρεις νέες συμφωνίες έκλεισε ο Χάρης Βαφειάς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι αναλυτές συμφωνούν: Είναι η καλύτερη περίοδος για πώληση πλοίων ξηρού φορτίου προς διάλυση

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέα εξαγορά στη ναυτιλία: Η DHT Holdings εξαγόρασε 11 πλοία VLCC της BW Group