Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Big Story

Γιατί οι αναλυτές «χτυπούν» Αγγελική Φράγκου και Νίκο Τσάκο

Τσάκος Φράγκου

Από αριστερά: Αγγελική Φράγκου (Navios Maritime Acquisition), Νίκος Τσάκος (Tsakos Energy Navigation)

Στην τελευταία της ανάλυση, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Wells Fargo προβλέπει ότι η πτωτική πορεία που καταγράφουν οι μετοχές των εισηγμένων στη Wall Street ναυτιλιακών που δραστηριοποιούνται στις μεταφορές υγρού φορτίου πρόκειται να κορυφωθεί κατά τη διάρκεια του 2ου τριμήνου του 2017, παρά το γεγονός ότι μείωσε τις προβλέψεις της για τον κλάδο.

Ειδικότερα, ο αναλυτής Michael Webber πιστεύει ότι η πτώση στην καθαρή αξία ενεργητικού (Net Asset Value-NAV) των μετοχών των ναυτιλιακών θα κορυφωθεί το επόμενο χρονικό διάστημα, όσο τα βιβλία παραγγελιών συνεχίσουν να εκτελούνται, εν μέσω των διαρκών περικοπών που εφαρμόζει o OPEC στην παραγωγή.

Μάλιστα ο αναλυτής της Wells Fargo δεν προχώρησε σε καμία αναβάθμιση μετοχών ναυτιλιακών του κλάδου, καθώς περιμένει να ξεκαθαριστεί το σε πόσο χαμηλά επίπεδα θα κινηθεί η εποχιακή ζήτηση, προβλέποντας ένα «δύσκολο καλοκαίρι», με τους ναύλους των δεξαμενόπλοιων τύπου VLCC να φτάνουν ακόμη και τα 26.500 δολάρια την ημέρα, ένα ποσό που είναι κατά 30% χαμηλότερο από τις προηγούμενες προβλέψεις του.

Michael Webber, αναλυτής Wells Fargo

Αυτό οδήγησε τον Webber, σύμφωνα με το TradeWinds, να μειώσει τις εκτιμήσεις του για τα έσοδα όλων των ναυτιλιακών που δραστηριοποιούνται στις μεταφορές αργού πετρελαίου, παραγώγων πετρελαίου και χημικών προϊόντων, τις οποίες και καλύπτει. Ενδεικτικά αναφέρονται η βελγική Euronav, η εισηγμένη στη Νέα Υόρκη DHT Holdings, η Tsakos Energy Navigation του Νίκου Τσάκου αλλά και η Navios Maritime Acquisition της Αγγελικής Φράγκου.

Συγκεκριμένα για τη Navios Maritime Acquisition της κας Φράγκου προβλέπει ότι θα καταγράψει κέρδη ανά μετοχή ύψους 0,13 δολαρίων, τη στιγμή που με την προηγούμενη πρόβλεψη, θα κατέγραφε κέρδη/μετοχή ύψους 0,14 δολαρίων.

Αντίστοιχα, για την Tsakos Energy Navigation του κ. Τσάκου, ο Webber προβλέπει ότι θα καταγράψει κέρδη/μετοχή ύψους 0,48 δολαρίων, έναντι κερδών/μετοχή 0,49 δολαρίων που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τι δείχνουν οι δείκτες για τη ναυλαγορά – Αναλυτικά όλες οι κατηγορίες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συμεών Παληός: Γιατί οι αναλυτές επιμένουν να «ψηφίζουν» Diana Shipping

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: SHIPPING FOCUS: Διοικητικές αλλαγές στη Seanergy – Τι δήλωσε ο πρόεδρος Σταμάτης Τσαντάνης