Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Big Story

Γιώργος Οικονόμου: Νέα προβλήματα με τη Δικαιοσύνη – Ο ρόλος της Kalani

Γιώργος Οικονόμου, επικεφαλής DryShips ναυτιλία

Γιώργος Οικονόμου, επικεφαλής DryShips

Σε νέους δικαστικούς μπελάδες βρέθηκε μπλεγμένος ο εφοπλιστής Γιώργος Οικονόμου και η ναυτιλιακή του DryShips, καθώς κατατέθηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο της Νέας Υόρκης ομαδική αγωγή εναντίον του και της εταιρείας του εξαιτίας των συμφωνιών που συνήψε με το καναδικό fund Kalani Investments, οι οποίες βοήθησαν στην «τεχνητή διόγκωση» της μετοχής και οδήγησαν σε πλουτισμό παράνομα.

Ειδικότερα, ο Maxine Hodges, που είναι επενδυτής στην εισηγμένη στο NASDAQ DryShips και κατέθεσε την αγωγή, ισχυρίζεται ότι ο εφοπλιστής άντλησε μεγάλα ποσά μέσω της έκδοσης και πώλησης μετοχών υψηλής αξίας της ναυτιλιακής στην Kalani, το οποίο είχε την πρόθεση να τις μεταπουλήσει.

«Η Kalani ποτέ δεν προχώρησε ωστόσο σε σχετική έγγραφη δήλωση στο SEC (σ.σ. την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς) για να ενημερώσει για τις προθέσεις της, παραβιάζοντας κατάφωρα τη νομοθεσία», σχολίασαν χαρακτηριστικά οι δικηγόροι της Pomerantz Jeremy Lieberman και Joseph Hood, συνήγοροι υπεράσπισης του Maxine Hodges.

Οι δικηγόροι ισχυρίζονται ότι οι δεκάδες εκατομμύρια μετοχές που πούλησε η DryShips στο καναδικό fund στην ουσία ζημίωσαν τους μετόχους.

Μάλιστα, σύμφωνα με την αγωγή, ο κ. Οικονόμου έχει παραβιάσει 2 από τους κανονισμούς του SEC. Δεδομένης της φύσης της αγωγής (class action), όλοι οι μέτοχοι που έχουν ζημιωθεί από τις συναλλαγές με την Kalani εκπροσωπούνται στο δικαστήριο. Επιπλέον, στην υπόθεση διώκονται τόσο ο κ. Οικονόμου όσο και ο πρόεδρος και οικονομικός διευθυντής της DryShips και ανιψιός του, Αντώνης Κανδυλίδης.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έγραψε το mononews.gr, η ομαδική αγωγή έρχεται λίγες μέρες μόνο αφότου η DryShips εξασφάλισε τη νίκη της σε προηγούμενη δικαστική διαμάχη που ενέπλεκε και πάλι το καναδικό fund, όπου το Ανώτατο Δικαστήριο των Νήσων Μάρσαλ απέρριψε το αίτημα για επιβολή περιοριστικών μέτρων που είχε καταθέσει Αμερικανός επενδυτής εναντίον τόσο της ναυτιλιακής όσο και του ίδιου του κ. Οικονόμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Προχωρά η κατασκευή πέντε νέων aframax για την Kyklades Maritime

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νικόλας Πατέρας: Γιατί πούλησε πλοίο για πρώτη φορά

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βαγγέλης Μαρινάκης: Έτοιμος να σαρώσει στα βραβεία Lloyd’s List