Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Big Story

Το Brexit είναι εδώ! Βαρύ πλήγμα για Ε.Ε. η ιστορική απόφαση αποχώρησης των Βρετανών – Τι δήλωσε ο Farage (video)

Ο Nigel Farage, επικεφαλής του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος UK Independence Party (UKIP)

Είναι επίσημο, το Brexit είναι γεγονός. Η Μεγάλη Βρετανία, μετά από 41 χρόνια επιλέγει να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι Βρετανοί πολίτες κλήθηκαν στις 23 Ιουνίου να ψηφίσουν για το αν ήθελαν να παραμείνουν ή να αποχωρήσουν από την Ε.Ε. και τα αποτελέσματα του ιστορικού αυτού δημοψηφίσματος καταμετρήθηκαν μετά από μια μαραθώνια βραδιά.

Τα επίσημα στοιχεία κατέδειξαν 52% ποσοστό υπέρ του Brexit έναντι 48% του Remain, γεγονός που ανοίγει στο Ηνωμένο Βασίλειο την πόρτα της εξόδου από την Ευρώπη. Συγκεκριμένα, την παραμονή (Remain) στην Ε.Ε. στήριξαν 11.855.663 Βρετανοί πολίτες ενώ την έξοδο (Leave) υπερψήφισαν 12.698.977 ψηφοφόροι.

Η συνολική ψηφοφορία ανήλθε σε ποσοστό 72,2% ή αλλιώς 46.499.537 Βρετανοί προσήλθαν στις κάλπες, αριθμός-ρεκόρ για βρετανικό δημοψήφισμα. Οι ψήφοι καταμετρήθηκαν σε 382 εκλογικές περιφέρειες.

Το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος αποτελεί σοκ για πολλούς καθώς για άλλη μια φορά οι δημοκοπήσεις απέτυχαν να προβλέψουν το τι πρόκειται να συμβεί, αφού έδιναν προβάδισμα στο “Remain” μέχρι και χτες. Για παράδειγμα, η δημοσκόπηση της SurveyMonkey έδινε ποσοστό 50% υπέρ της παραμονής έναντι 47% της εξόδου.

Οπότε ποιο θα είναι το αύριο για τις σχέσεις Ηνωμένου Βασιλείου και Ευρώπης;

Η Συνθήκη της Λισσαβώνας προβλέπει όλες τις παραμέτρους που αφορούν την αποχώρηση ενός κράτους-μέλους από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι γεγονός πως η Ευρώπη των 28 γίνεται από σήμερα Ευρώπη των 27 μετά την βροντερή αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας.

Επιπλέον, ο τραπεζικός κολοσσός HSBC παραθέτει ενδεικτικά κάποια σημεία-κλειδιά για το προσεχές μέλλον:

Ακόμα, πιο κοντά έρχεται και το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί και δεύτερο δημοψήφισμα στη Σκωτία με σκοπό την απόσχισή της από το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς έχει πολλάκις τονίσει ότι δεν επιθυμεί να αποτελεί κομμάτι μιας χώρας που δε θα ανήκει στην Ευρώπη.

Ο πρόεδρος του UKIP, Nigel Farage, έκανε λόγο στις δηλώσεις του για “Μέρα της Ανεξαρτησίας” και υποδέχτηκε τη νίκη της βρετανικής εξόδου λέγοντας ότι “Το δαιμόνιο του Ευρωσκεπτικισμού έχει βγει από τη μποτίλια και δεν πρόκειται να μπει ξανά εκεί μέσα. Το καταφέραμε για ολόκληρη την Ευρώπη. Ελπίζω ότι αυτή η νίκη θα διαλύσει αυτό το αποτυχημένο σχέδιο και θα μας οδηγήσει προς μία Ευρώπη κυρίαρχων κρατών”.

Παρακάτω το tweet που έκανε ο Nigel Farage και το βίντεο με τις νικητήριες δηλώσεις του:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

http://www.mononews.gr/antonis-kerastaris-mioste-ti-forologia-tora-ean-thelete-xenes-ependisis/55874