Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
AUTO

Eπένδυση ετοιμάζει η γερμανική Next e.Gο για την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα

Μια ακόμη σημαντική επένδυση, αυτή την φορά στον χώρο της ηλεκτροκίνησης θα ανακοινωθεί αύριο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους αρμόδιους υπουργούς.

Ειδικότερα, σε ειδική διαδικτυακή εκδήλωση η ελληνική κυβέρνηση θα υπογράψει συμβόλαιο συναντίληψης με την γερμανική  αυτοκινητοβιομηχανία Next e.GO, που ειδικεύεται στην κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η γερμανική εταιρεία δρομολογεί την δημιουργία ενός εργοστασίου κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα.

Το μνημόνιο συναντίληψης θα υπογράψουν ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας καθηγητής Ulrich Hermann και ο υφυπ. για την Οικονομική Διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο Άδωνις Γεωργιάδης και Νίκος Παπαθανάσης.

Ποια είναι η Next e.Go

H Next e.Go αποτελεί μετεξέλιξη της εταιρείας e.Go η οποία ιδρύθηκε το 2015 από τον καθηγητή Dr. Günther Schuh, κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων, με έδρα το Άαχεν της Γερμανίας.

Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει εργοστάσιο το Άαχεν, το οποίο απασχολεί 450 άτομα. Το 2018 παρουσίασε το μοντέλο e.GO Life το οποίο πωλούνταν κάτω από τις 16.000 ευρώ.

Το 2020 η e.GO αντιμετώπισε προβλήματα ρευστότητας λόγω καθυστερήσεων στις παραδόσεις του e.Go Life.  Τον Μάρτιο του 2020, η εταιρεία αναζήτησε δημόσια χρηματοδότηση και επενδυτές, χτυπημένη από τις καθυστερήσεις που προκαλούσε η πανδημία. Έτσι στις αρχές Απριλίου, η e.GO Mobile υπέβαλε αίτηση πτώχευσης.

Ωστόσο, την 1η Σεπτεμβρίου ο ολλανδικός επενδυτικός όμιλος ND Industrial  απέκτησε την  e.GO Mobile. Διευθύνων σύμβουλος της νέας εταιρείας, η οποία πλέον μετονομάστηκε σε Next.e.GO Mobile, ανέλαβε ο Διευθύνων Σύμβουλος είναι ο Dr. Ulrich Hermann ,  πρώην Επικεφαλής Ψηφιοποίησης στην εταιρεία Heidelberger Druckmaschinen.