Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Βγήκαμε στις αγορές με ομόλογο 5,2 ετών

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για την έκδοση νέου ομολόγου, του πρώτου μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια. Ο νέος τίτλος του ελληνικού Δημοσίου θα είναι χρονικής διάρκειας 5,2 ετών. Η διάρκεια της έκδοσης σχετίζεται με την μεταγενέστερη αποπληρωμή του σε χρόνο πιο απομακρυσμένο από τις αρχές του έτους που δεν είναι και η καλύτερη περίοδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτες τιμές που μπαίνουν στο σύστημα είναι για ζητούμενο επιτόκιο από 3,75% έως 3,87%. Εκτιμάται, όμως, ότι η τελική τιμολόγηση αναμένεται να διαμορφωθεί στη ζώνη του 3,60%, ανάλογα με το ενδιαφέρον που θα δείξουν οι επενδυτές θα κυμανθεί και το τελικό ύψος των αντλούμενων κεφαλαίων που αυτή τη στιγμή υπολογίζονται σε περίπου 2 δισ. ευρώ.

Η ολοκλήρωση της έκδοσης θα εξαρτηθεί από τη συμμετοχή, αν και πιστεύεται ότι μέχρι το απόγευμα θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.