Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Think Tanks

Η ζωή στα μπαλκόνια εν μέσω κορονοϊού, μέσα από φωτογραφίες

Η καθημερινή ζωή εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων έχει ανατραπεί, καθώς η πανδημία του κορονοϊού έχει οδηγήσει σε πρωτοφανή lockdowns.

Μία έξοδος για να ψωνίσετε τρόφιμα αποτελεί απόλαυση, ενώ η βόλτα με το σκύλο είναι πλέον τρόπος διαφυγής και όχι αγγαρεία. Όσοι έχουν την τύχη να έχουν μπαλκόνια φροντίζουν να τα αξιοποιούν στο έπακρο κατά τη διάρκεια της ημέρας – ενώ πολλές φορές αποτελούν έναν τρόπο να έχουν κάποια επαφή με την κοινότητα τους.

Στις παρακάτω φωτογραφίες του Reuters, υπάρχουν μερικές αχτίδες φωτός, με ανθρώπους που προσπαθούν να διατηρήσουν το κέφι τους εν μέσω καραντίνας.

 

Image: REUTERS/Alberto Lingria

Μία γυναίκα τραγουδά στο μπαλκόνι της στη Ρώμη. Η Ιταλία έχει επιβάλει καραντίνα σε όλη τη χώρα προκειμένου να αντιμετωπίσει τη δραματική εξάπλωση του κορονοϊού, από τις 9 Μαρτίου 2020.

 

Image: REUTERS/Lucas Jackson

Χαλαρώνοντας εν μέσω κοινωνικής απομόνωσης: Κάτοικος του Μπρούκλιν, διαβάζει βιβλίο στην αιώρα, την ώρα που ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στη Νέα Υόρκη εκτοξεύεται.

Image: REUTERS/Amit Dave

Ας κάνουμε λίγο θόρυβο: Κάτοικοι της Ahmedabad, στην Ινδία, δείχνουν την ευγνωμοσύνη τους στους εργαζόμενους του κλάδου υγείας, στο πλαίσιο ενός παγκόσμιου κύματος αλληλεγγύης.

Image: REUTERS/Yara Nardi

Στη Ρώμη, άνθρωποι βγαίνουν στα μπαλκόνια προσπαθώντας να ανεβάσουν το ηθικό των περαστικών.

 

Image: REUTERS/David W Cerny

Ένας άντρας και το κατοικίδιο του παίρνουν αέρα, στην Πράγα της Τσεχίας. Η χώρα έκλεισε τα σύνορά της και η κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Image: REUTERS/Yves Herman – RC27PF9BUU69

Στην υγειά σας: Κάτοικοι απολαμβάνουν ένα απεριτίφ στη γειτονιά από απόσταση ασφαλείας, στις Βρυξέλλες, Βέλγιο.

 

Image: REUTERS/Remo Casilli

Stretching: Μία personal trainer κάνει μάθημα από το μπαλκόνι της, στη Ρώμη.

 

Image: REUTERS/ Azad Lashkari

Γυμναστική σε ανοικτό χώρο: Η καραντίνα δεν αποτελεί δικαιολογία για αυτόν τον αθλητή, στο Ebril, του Ιράκ.

 

 

Image: REUTERS/Manaure Quintero

Κοιτάζοντας τον ουρανό: Άνθρωποι μαζεμένοι σε μία ταράτσα στο Καράκας της Βενεζουέλας, παρά την εθνική καραντίνα που έχει επιβληθεί.

Το κείμενο δημοσιεύθηκε στο world economic forum.org και συγγραφέας είναι η Ceri Parker.