Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Θετικά πρόσημα φέρνουν οι κεντρικές τράπεζες στις ευρωαγορές

ευρωαγορές DAX

Με θετικά πρόσημα κινείται η πλειονότητα των ευρωαγορών, ύστερα από το σύνθημα για μείωση του αμερικανικού επιτοκίου που έδωσε χθες το βράδυ η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος της FED, Jerome Powell, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο περικοπής για τον επόμενο μήνα, αφαιρώντας από το δελτίο τύπου της τράπεζας τη λέξη “υπομονή” και επαναλαμβάνοντας τη στάση των “συναδέλφων” της ΕΚΤ, όσον αφορά την αβεβαιότητα που προκαλούν οι εντάσεις των εμπορικών πολέμων στις αγορές. “Ενώ οι προοπτικές παραμένουν ευνοϊκές, το ερώτημα είναι εάν αυτές οι αβεβαιότητες θα συνεχίσουν να τις επιβαρύνουν και συνεπώς να απαιτούν πρόσθετη νομισματική στήριξη”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Powell στη συνέντευξη τύπου.

Και αν η ΕΚΤ και η FED έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των επενδυτών τις τελευταίες δύο ημέρες, σήμερα η Τράπεζα της Αγγίας θα έχει και αυτή την ευκαιρία της να απασχολήσει το κοινό, καθώς σήμερα στις 14:00 ώρα Ελλάδος θα ανακοινώσει τις δικές τις αποφάσεις για τη νομισματική πολιτική του Ιουνίου. Οι αναλυτές αναμένουν διατήρηση του επιτοκίου στο 0,75% με ομόφωνη απόφαση, παρότι στο ΔΣ της τράπεζας έχουν ήδη αρχίσει να ακούγονται φωνές για την ανάγκη υψηλότερου κόστους δανεισμού στο εγγύς μέλλον.

Παραμένοντας στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι ψηφοφορίες για την επικράτηση του ηγέτη του κόμματος των Συντηρητικών συνεχίζονται και σήμερα, με τους βουλευτές του κόμματος να καταλήγουν στους δύο τελικούς υποψηφίους. Φαβορί παραμένει ο ευρωσκεπτικιστής Boris Johnson, ο οποίος έχει μεταξύ άλλων αναφέρει ότι θα οδηγήσει τη χώρα εκτός ΕΕ μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, με ή χωρίς συμφωνία.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 βρίσκεται στο +0,33%, στο Παρίσι ο CAC40 στο +0,59%, στη Φρανκφούρτη ο DAX στο +0,79% και στο Μιλάνο ο MIB στο +0,93%.