Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Νέα ισχυρή άνοδος για το πετρέλαιο – Σε θετικό έδαφος επέστρεψε ο χρυσός, στο +3,2% το ασήμι

γεώτρηση πετρελαίου

γεώτρηση πετρελαίου

Σε θετικό έδαφος επέστρεψε μετά από τρεις αρνητικές συνεδριάσεις ο χρυσός, καθώς η μικρή υποχώρηση των αποδόσεων των ομολόγων αλλά και του αμερικανικού δολαρίου έδωσαν στήριξη στο πολύτιμο μέταλλο.

Το συμβόλαιο Φεβρουαρίου του χρυσού έκλεισε με άνοδο 1,7% στα 1.843,20 δολάρια η ουγγιά, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 19 Νοεμβρίου.

Για μια ακόμα ημέρα το ασήμι συνέχισε το ράλι των τελευταίων ημερών. Έτσι μετά την χθεσινή άνοδο κατά 2,5%, το συμβόλαιο Μαρτίου του ασημιού έκλεισε την Τετάρτη στο +3,2% στα 24,231 δολάρια η ουγγιά.

Ο χαλκός παράδοσης Μαρτίου έκλεισε με άνοδο 2% στα 4,47 δολάρια η λίβρα, η πλατίνα Απριλίου με άνοδο 5% στα 1.028,40 δολάρια η ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Μαρτίου με άνοδο 5,5% στα 2.008,40 δολάρια η ουγγιά.

Ανοδικά κινήθηκαν για μία ακόμα ημέρα και οι τιμές του πετρελαίου. Η αγορά πετρελαίου βρήκε στήριξη στην έκρηξη που σημειώθηκε κοντά στον αγωγό Κιρκούκ-Τζεϊχάν στη νοτιοανατολική Τουρκία οδηγώντας στην προσωρινή διακοπή της ροής, καθώς και στις εκτιμήσεις της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας ότι η ζήτηση πετρελαίου θα ξεπεράσει φέτος τα προ πανδημίας επίπεδα.

Το συμβόλαιο Φεβρουαρίου του WTI έκλεισε με άνοδο 1,8%  στα 86,96 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο Μαρτίου, το οποίο θα γίνει το προσεχές συμβόλαιο μετά το κλείσιμο της Πέμπτης, με άνοδο 1,1% στα 85,80 δολάρια το βαρέλί.

Το συμβόλαιο Μαρτίου του Brent έκλεισε με άνοδο 1,1% στα 88,44 δολάρια το βαρέλι.