Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Οι προειδοποιήσεις για πτώση κερδών διεθνώς ρίχνουν τις αγορές και το Χ.Α.

Οι τρεις λόγοι που η αγορά μένει καθηλωμένη, ο ΟΠΑΠ και ο Σωκράτης Λαζαρίδης

Οι τρεις λόγοι καθήλωσης της οικονομίας

Σταθερά σε χαμηλά 6μήνου ο γενικός δείκτης του Χ.Α., κινούμενος κάτω από τις 800 μονάδες σε ένα βαρύ κλίμα για τις διεθνείς αγορές, όπου ο γερμανικός Dax υποχωρεί σχεδόν 2,5% και ο CAC στο Παρίσι πάνω από 2%.

Στην Αθήνα, οι απώλειες ανέρχονται προς ώρας σε 1,8% και όλοι στην αγορά ψάχνουν να δουν πότε θα σταματήσει ο κυκεώνας των ρευστοποιήσεων, ο οποίος επιτείνεται όσο συνεχίζονται οι προειδοποιήσεις πολυεθνικών για μειωμένα οικονομικά αποτελέσματα εξαιτίας του κορονοϊού.

Πρόκειται για πωλήσεις που κρύβουν και πολύ από short σχολιάζουν οι χρηματιστές, ενώ όσο ο δείκτης δεν πείθει για κίνηση πειστική πάνω από τις 800 μονάδες, δημιουργούνται νέα επίπεδα εγκλωβισμού, όπως νωρίτερα στις 811 – 813 μονάδες.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς τίτλου υποχωρεί την Πέμπτη στο 1,16%.

Από εκεί και πέρα και σήμερα οι τράπεζες συνεχίζουν να βρίσκονται στο απόσπασμα με απώλειες άνω του 2% για τον κλάδο και την Πειραιώς να σημειώνει την μεγαλύτερη πτώση, πάνω από 3%. Πτώση πάνω από 3% και για την Aegean, η οποία δραστηριοποιείται στις αερομεταφορές με προφανείς τις επιπτώσεις διεθνώς λόγω του κορωναϊου και πάνω από 2% ανέρχονται οι απώλειες στον ΟΠΑΠ, την ΕΧΑΕΤΗΝ ευδαπ, ΤΗΝ Ελλάκτωρ και την ΓΕΚ/Τέρνα. Πάνω από 1% η πτώση αγγίζει τον ΟΤΕ, τον ΟΛΠ, τα ΕΛΠΕ, ΤΗΝ Coca Cola και την ΔΕΗ.

Τεχνικά, η στήριξη εντοπίζεται στις 790 μονάδες.