Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Ευρωαγορές: Ήπια ανάκαμψη κόντρα στην ανησυχία για το ρωσικό φυσικό αέριο – Βουτιά 5,6% για τη Deutsche Bank

Το εσωτερικό του χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης

Σε θετικό έδαφος επέστρεψαν μετά τις απώλειες της Τρίτης οι δείκτες των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, παρά την ανησυχία που προκάλεσε η απόφαση της Ρωσίας να προχωρήσει στις πρώτες διακοπές παροχής φυσικού αερίου σε χώρες που δεν πλήρωσαν με ρούβλια.

Ειδικότερα, η Gazprom αποφάσισε να προχωρήσει σε διακοπή της προμήθειας φυσικού αερίου στην Πολωνία και τη Βουλγαρία, αφού αρνήθηκαν να ακολουθήσουν το σχέδιο για πληρωμή μέσω της Gazprombank. Η κίνηση ώθησε τις ευρωπαϊκές τιμές φυσικού αερίου υψηλότερα και το ευρώ χαμηλότερα.

Η ΕΕ θεωρεί την κίνηση ως έναν εκβιασμό από τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος παράλληλα απείλησε με αντίποινα τις χώρες που θα βρεθούν στο πλευρό της Ουκρανίας.

Την Τρίτη, εξάλλου, οι χώρες του NATO και οι σύμμαχοί τους αποφάσισαν σε σύσκεψη στη Γερμανία να προχωρήσουν σε ενίσχυση της στρατιωτικής τους βοήθειας προς την Ουκρανία. Μάλιστα η Γερμανία αποφάσισε πως πλέον θα προχωρήσει στην αποστολή βαρύ οπλισμού προς το Κίεβο.

Παράλληλα, οι επενδυτές στην Ευρώπη είχαν το βλέμμα τους στα εταιρικά αποτελέσματα στις δύο όχθες του Ατλαντικού. Ειδικότερα στην Ευρώπη ήταν η σειρά για μια σειρά από τράπεζες να ανακοινώσουν αποτελέσματα, την ώρα που στις ΗΠΑ οι μεγάλοι τεχνολογικοί κολοσσοί παρουσιάζουν τις δικές τους επιδόσεις για το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Οι μετοχές της Credit Suisse υποχώρησαν κατά 2,64%, αφού η τράπεζα ανέφερε καθαρές ζημιές για το πρώτο τρίμηνο του 2022 και ανακοίνωσε ανασχηματισμό της διοίκησης.

Εν τω μεταξύ, οι μετοχές της Deutsche Bank υποχώρησαν κατά 5,6% αφού η τράπεζα ανέφερε καθαρά κέρδη 1,06 δισ. ευρώ για το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Κόντρα σε αυτό το κλίμα, και καθώς η Wall Street ανακάμπτει δυναμικά, ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με άνοδο 0,53% στις 7.425,61 μονάδες. Ο DAX  στη Φρανκφούρτη έκλεισε στις 13.793,94 μονάδες με άνοδο 0,27% ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι στις 6.445,26 μονάδες με κέρδη 0,48%.

Ο  FTSE MIB στο Μιλάνο έκλεισε στις 23.830,11 μονάδες με άνοδο 0,63% ενώ ο IBEX 35 στη Μαδρίτη στις 8.477,70 μονάδες με άνοδο 0,46%.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε στις 444,31 μονάδες με άνοδο 0,73%.