Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Χρηματιστήριο: Το πρόβλημα συνεχίζεται – Δεν ξεκίνησε η συνεδρίαση στις 12.30

Αν και οι απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια φαίνεται ότι μαζεύονται, οι αγορές κοιτάζοντας μπροστά, βλέπουν ότι ο κορονοϊός έπληξε βαθύτατα το παγκόσμιο οικονομικό στερέωμα.

Οι ξένοι οίκοι προειδοποιούν για δραματική πτώση του αμερικανικού ΑΕΠ ή του γερμανικού με ποσοστά κοντά στο 30%, οπότε οι επενδυτές σπεύδουν να πάρουν τα χρήματά τους από τα χρηματιστήρια, ως την προφανή αντανακλαστική αντίδραση σε περιστάσεις κρίσης.

Το ελληνικό δεκαετές ομόλογο υποχωρεί στο 2,4%, αλλά σφοδρή είναι η υποχώρηση και του γερμανικού, στα επίπεδα του -0,3%, που σημαίνει ότι παρά την επικείμενη ύφεση, οι επενδυτές επιλέγουν το γερμανικό bund ως το ασφαλές καταφύγιο.

Στο Χ.Α. η συνεδρίαση ξεκίνησε με δύο ώρες καθυστέρηση, λόγω τεχνικού προβλήματος στο ΟΑΣΗΣ.

Το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε και στις 12.15 ξεκίνησε η προσυνεδρίαση (preopening) στο Χ.Α. Το πρόβλημα συνεχίζεται πάντως και μετά τις 12.30, καθώς περνούσαν οι τιμές, αλλά δεν εμφανίζονταν στα μόνιτορ των συναλλασσόμενων.