Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Τα νέα από το Ισραήλ και η μεταστροφή του ενδιαφέροντος από τις τράπεζες στα blue chips, αλλάζουν την τάση

Με άλμα άνω του 1% πανηγύρισαν οι ευρωαγορές για τις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών

Χρηματιστήριο

Διάθεση να ακολουθήσει τη διεθνή τάση δείχνει από τα πρώτα λεπτά μετά την έναρξη των συναλλαγών το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ο γενικός δείκτης επανέρχεται πάνω από τις 871 μονάδες και τα κέρδη διαμορφώνονται σε 0,40%, όταν η άνοδος που βγαίνει στις αγορές της Ευρώπης αγγίζει το 1%.

Τα νέα που έρχονται από το Ισραήλ, αναφέρουν ότι τα πρώτα συμπεράσματα ως προς την επίδραση των εμβολίων στη νέα μετάλλαξη, είναι μάλλον ενθαρρυντικά. Οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες αποκτούν ανοσία 90% στη μετάλλαξη Όμικρον και πιθανότητες 93% για να μη νοσήσουν βαριά ή να οδηγηθούν στο θάνατο.

Σε κάθε περίπτωση, τα πλήρη συμπεράσματα θα πρέπει να αναμένονται μετά από δύο εβδομάδες, δηλαδή λίγο πριν κλείσουν οι αγορές για τα Χριστούγεννα, που σημαίνει ότι το year’s end rally, κάτι που θα μπορούσε να αφορά και το Χρηματιστήριο Αθηνών θα επανεξετάζεται μέρα με τη μέρα.

Χθες, στο πλαίσιο του rebalancing, μια σειρά από μετοχές ευνοήθηκαν, όπως η Alpha Bank ΑΛΦΑ 0% 1,59 , η ΕΤΕ ΕΤΕ 3,31% 7,81 , το Jumbo ΜΠΕΛΑ 1,03% 29,48 , ο Μυτιληναίος, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ο Φουρλής κ.ά.

Η αγορά σκαρφαλώνει στις 872 μονάδες και με τις συναλλαγές στο 1,6 εκατ. Ευρώ.

Στο 1,04 η Alpha Bank, στα 2,64 η ΕΤΕ, στα 0,88 η Eurobank και στο 1,286 ευρώ η Τράπεζα Πειραιώς. Τα κέρδη για τις 4 συστημικές διαμορφώνονται κάτω από 1%, ενώ ο τραπεζικός κλάδος αναρριχάται στις 556 μονάδες με άνοδο 0,4%.

Εκείνο που προκαλεί ενδιαφέρον την Τετάρτη, είναι ότι αγορές συνεχίζουν να εκδηλώνονται σε μη τραπεζικά blue chips.

Τιτάν, Μυτιληναίος, Jumbo, Iντρακόμ, MOH, OΛΠ, OTE και ΟΠΑΠ( οι δύο τελευταίες με κέρδη κάτω από 1%), Φουρλής, Τέρνα Ενεργειακή, δίνουν την εντύπωση ότι πάνε να καλύψουν μέρος από το χαμένο έδαφος που έφερε η διόρθωση της περασμένης Παρασκευής και η μεγάλη βουτιά του 4%.

Πλέον είναι σημαντικό, η αγορά, σύμφωνα με τους αναλυτές, να απομακρυνθεί από τη ζώνη των 870 – 872 μονάδων με την ελπίδα να δοθούν τις επόμενες μέρες κλεισίματα σε ανώτερα επίπεδα.

Διαβάστε επίσης: