Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Χρηματιστήριο: Ριμπάουντ με κίνηση του Γενικού Δείκτη πάνω από τις 610 μονάδες

Μετά το χθεσινό sell off που προκάλεσε η κρίση ρευστότητας στις αεροπορικές εταιρείες και τις ανησυχίες για την επιδείνωση των κόκκινων δανείων, ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΑ ανακάμπτει σήμερα με κέρδη πάνω από 1,9% στα επίπεδα των 613 μονάδων.

Με τις συναλλαγές στο ξεκίνημα υποτονικές στα 4,3 εκατ. ευρώ, οι επενδυτές επιστρέφουν στην Aegean που χθες έχασε σχεδόν 24% και σήμερα ενισχύεται σχεδόν 6,4% στα 4,72 ευρώ.

Ανοδικά αντιδρά και η μετοχή της Βιοχάλκο που μαζί με τη ΔΕΗ και τον Μυτιληναίο σημειώνουν κέρδη πάνω από 3%.

Ο τραπεζικός κλάδος αντιδρά με κέρδη 4,5%, με την Alpha και την Εθνική να καταγράφουν άνοδο πάνω από 4% και Eurobank και Πειραιώς πάνω από 5%.

Πάνω από 2% η αντίδραση για ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Ελλάκτωρ, ΕΧΑΕ και Motor Oil.

Από τις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις, η μετοχή των Πλαστικών Θράκης διαπρέπει με κέρδη 4%.

Κατά τα άλλα η αγορά αντιδρά ανοδικά σήμερα μετά τις επισημάνσεις του Αμερικανού προέδρου ότι η χώρα του βρίσκεται πολύ κοντά στην ανακάλυψη θεραπείας για τον ιό και στη δημιουργία εμβολίου.

Την ίδια ώρα η Ευρώπη χρηματοδοτεί τις έρευνες με 7,5 δισ. ευρώ, ενώ ενθουσιασμό προκαλεί έρευνα του πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης για το πότε θα αρχίσει να φθίνει η πανδημία στον κόσμο.

Σε ότι δε μας αφορά σήμερα αναμένεται και η απόφαση γερμανικού δικαστηρίου σχετικά με την νομιμοποίηση της ΕΚΤ να αγοράζει κρατικά ομόλογα χωρών της ευρωζώνης μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Οι αγορές της Γερμανίας, του Παρισιού, της Μαδρίτης και του Μιλάνο καταγράφουν κέρδη αυτή τη ώρα πάνω από 2%.

Είναι σημαντικό ότι παρά τις πιέσεις και τις αναταράξεις που υπάρχουν διεθνώς το ελληνικό 10ετές παραμένει σταθερό στα επίπεδα του 2,14%.