Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Χρηματιστήριο: Ήπια αντίδραση μετά το sell off

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Κίνηση στις 825 μονάδες και με κέρδη 0,8% πραγματοποιεί ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου μετά το χθεσινό sell off.

Με υψηλό τις 826,55 μονάδες και χαμηλό τις 816,25 φαίνεται ότι ο τζίρος προσεγγίζει τα 20 εκατ. ευρώ.

Διάχυτη ήταν η εκτίμηση από χθες το βράδυ στους χρηματιστηριακούς κύκλους ότι με αφορμή το  sell off, ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για αγορές σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα τουλάχιστον κατά 5 δισ. ευρώ σε σχέση με τις αποτιμήσεις της αγοράς την προηγούμενη Παρασκευή.

Και αυτό γιατί στην Eurobank οι σωρευτικές απώλειες από τη αρχή της χρονιάς άγγιξαν το 29,24%, στη Εθνική το 21,46%, στη Alpha Bank το 20,18% και στη Πειραιώς το 17,39%, στη ΔΕΗ το 14,77%, στον ΟΤΕ το 6,66% και στον ΟΠΑΠ το 5,44%.

Μεγάλες είναι οι απώλειες και σήμερα της Intralot, καθώς ξεπερνούν το 17,8%.

Σε ότι αφορά στη απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου τσίμπησε πάνω από το 1,05% με το ιστορικό χαμηλό στις 13/2 να είναι το 0,90%.

Οι χρηματιστές κάνουν λόγο για ήπια τεχνική αντίδραση της αγοράς και πως δεν έχει διαφύγει πτωτικά η διάσπαση των 800 μονάδων.

Λίγο νωρίτερα η αγορά του Μιλάνο υποχωρούσε και σήμερα ανεπαίσθητα παρά το γεγονός ότι οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές διψούσαν για κέρδη.