Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Στις αγορές σήμερα το Δημόσιο με την επανέκδοση 10ετούς ομολόγου

Δημήτρης Τσάκωνας, επικεφαλής ΟΔΔΗΧ

Δημήτρης Τσάκωνας, Γενικός Διευθυντής ΟΔΔΗΧ

Στις αγορές βγαίνει σήμερα το Ελληνικό Δημόσιο με την επανέκδοση 10ετούς ομολόγου, επιδιώκοντας να αντλήσει 200 εκατ. ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, σήμερα Τετάρτη θα διενεργηθεί Δημοπρασία για την επανέκδοση Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, σταθερού επιτοκίου 4,25%, λήξης 15 Ιουνίου 2033, σε άυλη μορφή.

Σκοπός της επανέκδοσης είναι η ικανοποίηση της επενδυτικής ζήτησης και ταυτόχρονα η διευκόλυνση της λειτουργίας της δευτερογενούς αγοράς ομολόγων.

Το ποσό που θα δημοπρατηθεί θα είναι έως 200 εκατομμύρια ευρώ και η ημερομηνία διακανονισμού θα είναι η Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023.

Στη δημοπρασία θα συμμετάσχουν μόνον Βασικοί Διαπραγματευτές (Β.Δ.) με υποβολή, μέσω της ΗΔΑΤ, αποκλειστικά μέχρι 5 ανταγωνιστικών προσφορών έκαστος, που θα πρέπει να υποβληθούν έως τη 12:00 μεσημβρινή (μ.μ.), τοπική ώρα, της 15ης Νοεμβρίου 2023.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί δεν θα δανειστεί μεγάλα ποσά το Δημόσιο από τις αγορές – Οι εκτιμήσεις για το 2024

Χατζηδάκης: Δεν νοείται ο ελεύθερος επαγγελματίας να βγάζει λιγότερα από τον κατώτατο μισθό