Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Στάση αναμονής στις ευρωαγορές. «Γκρεμίζεται» η στερλίνα

Στερλίνα

Στασιμότητα παρατηρείται στις ευρωαγορές την Πέμπτη, μία μέρα μέρα μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Βρετανία για το Brexit, ενώ η αγγλική λίρα δέχεται ισχυρές πιέσεις από τις διαδοχικές παραιτήσεις υπουργών στη Βρετανία.

Η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Τερέζα Μέι, εξασφάλισε το πράσινο φως από το υπουργικό συμβούλιο σε μια τρικυμιώδη συνεδρίαση χθες το βράδυ, ωστόσο η συμφωνία ήδη προκαλεί σοβαρούς κλυδωνισμούς στην βρετανική κυβέρνηση.

Από το πρωί τέσσερις υπουργοί, η υπουργός Εργασίας, Έσθερ Μακ Βέι, ο υπουργός για το Brexit Ντόμινικ Ράαμπ, η υφυπουργός για το Brexit Σουέλα Μπρέιβερμαν και ο υπουργός Βόρειας Ιρλανδίας Σάιλας Βάρα.

Στον απόηχο των πολιτικών εξελίξεων, η στερλίνα καταγράφει ισχυρές απώλειες στις συναλλαγές της Πέμπτης. Το ευρώ ενισχύεται 1,51% έναντι της στερλίνας στα 0,8833, ενώ έναντι του δολαρίου χάνει 1,45%.

Στο ταμπλό, ο DAX κινείται οριακά χαμηλότερα, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί 0,37% και ο αγγλικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,15%.

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 και ο πορτογαλικός PSI 20 χάνουν από 0,35% ενώ ο ιταλικός ΜΙΒ σημειώνει απώλειες 0,55%.

Στο επίκεντρο των επενδυτών αργότερα θα βρεθούν και τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στην Αμερική για το μήνα Οκτώβριο. Οι εκτιμήσεις των οικονομολόγων κάνουν λόγο για αύξηση 0,5% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.