Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Τραπεζική αντίδραση με χαμηλό τζίρο στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Με το συνολικό τζίρο των τεσσάρων συστημικών τραπεζών να μην ξεπερνάει τα 2 εκατ. ευρώ μετά από τρεις ώρες συναλλαγών, ο τραπεζικός κλάδος καταγράφει κέρδη άνω του 3%, ενώ το τοπίο φαίνεται να ξεκαθαρίζει μερικώς αναφορικά με το σχέδιο που παρουσίασε η Τράπεζα της Ελλάδος χτες, αν και ο χρονικός ορίζοντας είναι ακόμα μακρύς.

Τόσο η Morgan Stanley όσο και η Deutsche Bank θεωρούν το σχέδιο ως προς τη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο μερικά ζητήματα μένουν να διευκρινιστούν.

Τα μεγαλύτερα κέρδη καταγράφει η μετοχή της Eurobank (+4,44%) και ακολουθούν οι ΕΤΕ (+3,05%), η Τράπεζα Πειραιώς (+2,8%) και η Alpha Bank (+2,65%).

Πλην των ΑΔΜΗΕ (-0,65%) και Coca Cola (-0,54%) με θετικό βηματισμό κινούνται οι περισσότερες δεικτοβαρείς μετοχές. Ενδεικτικά αναφέρονται οι Σαράντης (+2,99%), ΔΕΗ (+2,21%), ΟΠΑΠ (+1,24%), ΓΕΚΤΕΡΝΑ (+1,18%), Τιτάνας (+1,13%) και Βιοχάλκο (+1%).

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, πέρα του Υγεία, το λιγοστό συναλλακτικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στους ΜΙΓ (+2,95%), Ιntralot (+1,15%) και Attica Bank (+3,49%).

Η κινητικότητα που σημειώθηκε χτες η μετοχή του Ιασώ, συνεχίζεται και σήμερα , με τη μετοχή να ενισχύεται κατά 7%. Νωρίτερα σε ανακοίνωση της η εταιρεία ανέφερε ότι έχει δεχτεί δεσμευτική πρόταση από fund του εξωτερικού,  η οποία τελεί όμως υπό σειρά αιρέσεων με βασικότερη τη διενέργεια νομικού και οικονομικού ελέγχου, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η εισηγμένη εταιρεία είναι πολυμετοχική με ποσοστά διάσπαρτα, μεταξύ και των γιατρών του, ενώ ο μεγαλύτερος μέτοχος είναι η Farallon, με 7% μετά από την αγορά δανείων της Euromedica ονομαστικής αξίας 184 εκατ. ευρώ.

Στην αγορά παραγώγων, στην ΕΤΕ και Eurobank έχουν διακινηθεί 3.341 και 2.095 συμβόλαια αντίστοιχα.

Η συναλλακτική δραστηριότητα στη spot αγορά διαμορφώνεται στα 7 εκατ. ευρώ.