Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Επιστρέφει η επιφυλακτικότητα στις ευρωαγορές. Στο επίκεντρο τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed

Χρηματιστήριο

Μαζεύτηκαν ξανά οι αγοραστές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, από την στιγμή που  ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κατέγραψε υψηλό 1 εβδομάδας.

Ο γερμανικός δείκτης DAX άλλαξε πρόσημο και στις 12.40 ώρα Ελλάδος καταγράφει απώλειες 0,54%. Ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεις. Ενδεικτικά οι Daimler υποχωρεί 1,27%, η BMW (-1,03%) και η Volkswagen (-0,7%).

Προηγήθηκε ανάλυση της  Goldman Sachs που αναφέρει ότι οι προκλήσεις για τον κλάδο στην Ευρώπη, είναι δυσοίωνες. Πτωτικά κινούνται και οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ευρώπη. Ενδεικτικά, η Renault στο Παρίσι υποχωρεί 2.49% και η Fiat στο Μιλάνο κινείται 1,48% χαμηλότερα.

Στους υπόλοιπους δείκτες ο  γαλλικός CAC 40 κινείται με οριακές απώλειες ενώ ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύεται 0,2%.

Νωρίτερα, ο δομικός δείκτης τιμών καταναλωτή στη Βρετανία υποχώρησε στο 1,9% το Σεπτέμβριο σε σχέση με το 2,1% το αντίστοιχο διάστημα πέρσι, ενώ οι οικονομολόγοι έκαναν λόγο ότι ο δομικός δείκτης τιμών καταναλωτή θα διαμορφωθεί στο 2%.

Στην περιφέρεια, ο ΙΒΕΧ στην Ισπανία καταγράφει απώλειες 0,52%, ο ΜΙΒ στην Ιταλία υποχωρεί 0,37% και ο PSI 20 στην Πορτογαλία κινείται με κέρδη της τάξης του 0,6%.

Στο επίκεντρο των επενδυτών πέρα των εταιρικών αποτελεσμάτων, θα βρεθούν τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed την 26η Σεπτεμβρίου, όπου θα διαλευκάνουν περισσότερο το τοπίο γύρω από την χρονική αύξηση των επιτοκίων.

Από τα εταιρικά αποτελέσματα στην Αμερική σήμερα, ξεχωρίζουν