Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Πτώση άνω του 1% για το Χρηματιστήριο

Με πιέσεις άνοιξε το ελληνικό χρηματιστήριο, σαφώς επηρεασμένο από την κακή εικόνα των αγορών της Ασίας και της Ευρώπης. Ο Γενικός Δείκτης άνοιξε στις 652,46 μονάδες και ξεκίνησε να χάνει έδαφος, μέχρι να σημειώσει το χαμηλό ημέρας του λίγο μετά τις 12:00 στις 648,59 μονάδες.

Έντονες είναι οι πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο, με όλες τις τράπεζες στα κόκκινα. Τις μεγαλύτερες απώλειες μέχρι στιγμής παρουσιάζει η ΠΕΙΡ (-3,06%), ενώ οι υπόλοιπες κινούνται με πτώση άνω του 2,00%.

Πτωτικά κινείται η πλειοψηφία των τίτλων στους δείκτες μεγάλης και μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Οι ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ σημειώνουν τη μεγαλύτερη αρνητική ημερήσια απόδοση (-3,26%, -2,80%). Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η ΑΡΑΙΓ (-0,77%), μετά από τη συμφωνία που υπέγραψε η Αεροπορία Αιγαίου με την Pratt & Whitney, για τον εξοπλισμό ως και 62 Airbus, με νέους κινητήρες υψηλών αποδόσεων. Το συμβόλαιο αξίας 1,50 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αποτελεί τμήμα της συμφωνίας συνολικού ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ που υπογράφτηκε μεταξύ των δύο εταιριών κατά τη διαρκεια του καλοκαιριού.

Μικρή άνοδο εμφανίζουν ο ΟΛΠ (+0,38%), ενώ με απώλειες άνω του 2% κινούνται οι ΔΕΗ (-3,26%), ΑΔΜΗΕ (-2,80%), ΜΠΕΛΑ (-2,17%) και ΣΑΡ (-2,13%).

Η συναλλακτική δραστηριότητα βρίσκεται στα 6,73 εκατομμύρια.