Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Σε αρνητικό έδαφος γύρισαν οι ευρωαγορές

Σε αρνητικό έδαφος γύρισαν οι ευρωαγορές, μετά τα στοιχεία για την οικονομική ανάπτυξη της Ευρωζώνης. Η ευρωζώνη αναπτύχθηκε σε χαμηλότερους του αναμενόμενου ρυθμούς το τρίτο τρίμηνο, ενώ ο δείκτης οικονομικού κλίματος κατέγραψε πτώση για δέκατο συνεχόμενο μήνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της  Eurostat, η οικονομική ανάπτυξη των 19 χωρών που απαρτίζουν το ευρώ, επιβραδύνθηκε στο 0,2% το τρίτο τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο, ύστερα από ανάπτυξη 0,4% το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Παράλληλα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος στις 109,8 μονάδες τον Οκτώβριο από τις 110,9 μονάδες που ήταν τον Σεπτέμβριο καταγράφοντας την μεγαλύτερη πτώση από τον Μάρτιο. Οι οικονομολόγοι εκτιμούσαν ο εν λόγω δείκτης να κυμανθεί στις 110 μονάδες.

Στο ταμπλό, ο DAX στη Γερμανία υποχωρεί 0,37%, ενώ η μετοχή της Lufthansa σημειώνει απώλειες άνω του 8% , μετά τα χειρότερα του αναμενόμενου αποτελέσματα τρίτου τριμήνου. Ο CAC 40 στο Παρίσι κινείται 0,43% χαμηλότερα και ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύεται 0,2%, με τη ΒP (+3,5%) να πρωταγωνιστεί της ανόδου, μετά τον υπερδιπλασιασμό των κερδών τρίτου τριμήνου που ανακοίνωσε, χάρη στη σημαντική ενίσχυση των τιμών πετρελαίου. Ο SMI στη Ζυρίχη ενισχύεται 0,42%.

Στην περιφέρεια, ο δείκτης MIB στο Μιλάνο υποχωρεί 0,62% ενώ ανοδικά κινούνται και οι ιταλικές αποδόσεις μετά την αποκλιμάκωση των τελευταίων ημερών. Ο PSI 20 στη Λισαβόνα καταγράφει κέρδη 0,85% και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη υποχωρεί 0,27%.