Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Αναδύεται από τις στάχτες του το ΧΑ

Ριζικά έχει αλλάξει η κατάσταση στο χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), το οποίο χάρη στην Alpha Bank και σε άλλες δεικτοβαρείς μετοχές, κινείται ανάμεσα στα «κόκκινα» και στα «πράσινα». Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,07% στις 765 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 80 εκατ. ευρώ.

Η μεταβολή πορείας της Alpha Bank και της Εθνικής, οι οποίες τώρα σημειώνουν άνοδο 2% και 1% αντίστοιχα, καθώς και τα κέρδη των Ελληνικών Πετρελαίων και ΔΕΗ, οι οποίες βρίσκονται στο +3,39% και +2,94%, έχουν αλλάξει το κλίμα στο ΧΑ, το οποίο ξεφεύγει από τα επίπεδα των 750 μονάδων που είχε βρεθεί την πρώτη ώρα της συνεδρίασης.

Επίσης, η Τιτάν σημειώνει κέρδη 1,47%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΟΠΑΠ, ΕΕΕ και Jumbo, δίνοντας στηρίζοντας τον γενικό δείκτη.

Στον αντίποδα, οι Πειραιώς, Τέρνα Ενεργειακή, Aegean και ΜΕΤΚΑ εξακολουθούν να κινούνται με απώλειες άνω του 2%, ενώ άνω του 1% είναι η πτώση σε Eurobank, ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίος, Grivalia, ΟΤΕ, Βιοχαλκο, Λάμδα και Motor Oil. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Σαράντης και Folli Follie.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Handelsblatt: Διαφαίνεται συμβιβασμός μεταξύ Σόιμπλε και ΔΝΤ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρέχουν όλοι στην εφορία να δηλώσουν τα μαύρα κεφάλαια