Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Deutsche Bank: Πώς βλέπει το σχέδιο για το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη-Οι τιμές στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες

Deutsche Bank

Θετικές για τις ελληνικές τράπεζες χαρακτηρίζει τις αλλαγές στον νόμο Κατσέλη η Deutsche Bank σε έκθεσή της, στην οποία διατηρεί αμετάβλητες τις εκτιμήσεις της για τον κλάδο. H  γερμανική τράπεζα διατηρεί τις συστάσεις «buy» για τις μετοχές της Alpha Bank και της Εθνικής, ενώ διατηρεί σύσταση «hold» για την Τράπεζα Πειραιώς. Συγκεκριμένα, η τιμή στόχος για την Alpha Bank επιβεβαιώθηκε στα 1,5 ευρώ, για την Εθνική στα 1,4 ευρώ και για την Πειραιώς στα 0,70 ευρώ.

Οι τράπεζες και η κυβέρνηση συμφώνησαν για τις αλλαγές στον νόμο Κατσέλη που αναμένεται να εφαρμοστούν πριν τις 28 Φεβρουαρίου, αναφέρει η Deutsche Bank η οποία θυμίζει ότι όταν επέλθει ο συμβιβασμός, ο οφειλέτης θα λαμβάνει «επιχορήγηση» από το δημόσιο που καλύπτει το 30% της δόσης. Ωστόσο, αν δεν καταβάλλει τη δόση για τρεις μήνες χάνει το καθεστώς προστασίας, κάτι που οδηγεί στον πλειστηριασμό του ακινήτου.

Η Deutsche Bank επισημαίνει ότι με βάση την ανάλυσή της, το σχέδιο είναι πιο θετικό για την Εθνική Τράπεζα καθώς το 44% του χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της αποτελείται από ενυπόθηκα δάνεια, ακολουθούμενη από την Alpha Bank με 34% και την Τράπεζα Πειραιώς με 24%.

Σε γενικές γραμμές, τονίζει ο οίκος, πρόκειται για θετική εξέλιξη για τον κλάδο καθώς θα βοηθήσει στη μείωση των στρατηγικών κακοπληρωτών στο σύστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Αναδίπλωση» από Βερολίνο: Ανοιχτό το ενδεχόμενο εξαγοράς της Deutsche Bank

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σολτς: «Εικασίες» τα περί συγχώνευσης Deutsche Bank-Commerzbank

MH ΧΑΣΕΤΕ: Deutsche Bank: Ως τα μέσα του 2019 η συγχώνευση με τη Commerzbank