Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

HELLENiQ ENERGY: Υπερκάλυψη 3 φορές, προσφορές πάνω από 700 εκατ. ευρώ για το 11% – Στα 7 ευρώ η τιμή (επιβεβαίωση mononews)

Ανδρέας Σιάμισιης, Διευθύνων Σύμβουλος της Helleniq Energy (ΕΛΠΕ)

Ανδρέας Σιάμισιης, Διευθύνων Σύμβουλος της Helleniq Energy (ΕΛΠΕ)

Μεγάλη ζήτηση για την διάθεση του 10+1% της HELLENiQ ENERGY από το ΤΑΙΠΕΔ και την Paneuropean Oil (πλευρά Λάτση).

Το βιβλίο έκλεισε τελικά στις 9 ώρα Ελλάδος. Ενώ ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να διατεθούν 30,6 εκατ. μετοχές, που αντιστοιχούσαν στο 10%, διατέθηκαν τελικά 33,6 εκατ. μετοχές, δηλαδή 1% επιπλέον.

Έγιναν αποδεκτές προσφορές στα 7 ευρώ με την συνολική υπερκάλυψη να ξεπερνά τις 3 φορές, ενώ εκτιμήσεις από dealing rooms έκαναν λόγο για 3,3 φορές.

Αν οι πωλητές, ΤΑΙΠΕΔ και Paneuropean, διέθεταν τον ίδιο αριθμό μετοχών, αλλά στα 6,90 ευρώ, η υπερκάλυψη θα ήταν 5 φορές. Οι προσφορές που μαζεύτηκαν, εκτιμάται ότι ξεπέρασαν τα 760 εκατ. ευρώ.

Το Δημόσιο και η πλευρά Λάτση είχαν θέσει ως ψυχολογικό όριο το placement να κλείσει από τα 7 ευρώ και πάνω.

Υπενθυμίζεται ότι το εύρος τιμής που είχε δοθεί για να «μπιντάρουν» οι θεσμικοί σε Ελλάδα και εξωτερικό ήταν 6,80-7,20 ευρώ.

Πριν καν ανοίξει το βιβλίο προσφορών είχε υπερκαλυφθεί δύο φορές. Το discount που δόθηκε με βάση την τιμή κλεισίματος ήταν της τάξης του 9% και σε αυτό συνετέλεσε η κίνηση της μετοχής την Πέμπτη στα 7,90 ευρώ, αν και έκλεισε χαμηλότερα, στα 7,70.

Update: Λίγο μετά τις 23:00, πηγές με γνώση της συναλλαγής, επιβεβαιώνουν πως η κατάρτιση του βιβλίου προσφορών υφιστάμενων μετοχών της «HELLENiQ ENERGY Holdings A.E.» ολοκληρώθηκε και πως η τιμή της μετοχής διαμορφώθηκε σε 7 ευρώ και υπήρξε υπερκάλυψη πάνω από 3 φορές στην τιμή αυτή.

Την Παρασκευή θα εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση με τις λεπτομέρειες της συναλλαγής.

Διαβάστε επίσης

HELLENiQ ENERGY: Με discount 9% πέρασε στους ξένους επενδυτές τo 11% των μετοχών

HELLENiQ ENERGY: Στα 7 ευρώ έκλεισε το Βιβλίο Προσφορών

HELLENiQ Energy: Στα 6,80 με 7,20 ευρώ οι εγγραφές στο βιβλίο προσφορών – Τεράστια η ζήτηση