Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Euroxx για Aegean: Στα 8,5 ευρώ η τιμή στόχος – Περιθώριο ανόδου 68% για τη μετοχή

Aegean

Ευτύχης Βασιλάκης. Πρόεδρος Aegean Airlines

Νέα, υψηλότερη τιμή-στόχο δίνει για τη μετοχή της Aegean η Euroxx σε σημερινή έκθεσή της

Η χρηματιστηριακή διατηρεί τη σύσταση “overweight” και τοποθετεί την τιμή στόχο στα 8,5 από 6,6 ευρώ. Βλέπει περιθώριο ανόδου 68% και επισημαίνει ότι η αεροπορική είναι καλά τοποθετημένη για την μετά – Covid εποχή.

Σύμφωνα με την Euroxx,  η Aegean λόγω του σταθερού ισολογισμού, της έμπειρης διαχείρισης αλλά και της Ελλάδας ως ασφαλούς τουριστικού προορισμού, κατάφερε να διαχειριστεί την χειρότερη κρίση που έχει βιώσει ποτέ η αεροπορική βιομηχανία, με τη ρευστότητα να παραμένει ισχυρή κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Παράλληλα, εκτιμά ότι τα χειρότερα δείχνουν να έχουν περάσει για τον κλάδο, εκτιμώντας ότι η εταιρία θα εμφανίσει σημαντική ανάκαμψη τη διετία 2022-2023.

Οι επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού και η ανάκαμψη των πτήσεων της Aegean στο 70% -80% των επιπέδων του 2019 κατά το διάστημα Ιουλίου – Σεπτεμβρίου θα οδηγήσουν σε ένα κερδοφόρο τρίτο τρίμηνο. Το πρώτο κερδοφόρο μετά την πανδημία, σχολιάζει η χρηματιστηριακή.

Όσον αφορά στα μερίσματα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής, η Aegean θα αρχίσει εκ νέου την διανομή από το 2023 και μετά.