Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Επιδείνωση στην αγορά ομολόγων σε Ελλάδα και Ιταλία

Σημαντική επιδείνωση παρουσιάζει η αγορά κρατικών χρεογράφων τόσο στη Ελλάδα όσο και στην γειτονική Ιταλία, την Τρίτη, ενώ το spread και των δύο χωρών έναντι του γερμανικού Bund, εκτοξεύεται σε…απαγορευτικά επίπεδα.

Συγκεκριμένα, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς καταγράφει άνοδο 2,37% στο 4,667% και η αντίστοιχη ωρίμανση του ιταλικού, ενισχύεται 1,93% στο 3,648%. Το ελληνικό spread έναντι του Bund διευρύνεται πάνω από τις 430 μονάδες βάσης και το αντίστοιχο για την Ιταλία στις 329 μονάδες βάσης.

Η κόντρα μεταξύ Ρώμης και Βρυξελλών κρατάει γερά, καθώς ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Τζοβάνι Τρία επιμένει στο σχέδιο του προϋπολογισμού της χώρας του. Η Ελλάδα, έχοντας τα δικά της εσωτερικά ζητήματα, καθίσταται ευάλωτη στις διεθνής διακυμάνσεις και ειδικότερα στις διακυμάνσεις των επιτοκίων των ομολόγων στον ευρωπαϊκό νότο.