Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Ενίσχυσε τα short στην Εθνική η Oceanwood, κάτω από 0,50% η αρνητική θέση της Marshall Wace στην Πειραιώς

Σε αύξηση της καθαρής αρνητικής της θέσης στην Εθνική Τράπεζα προχώρησε την περασμένη Τρίτη, 12 Μαρτίου, η εταιρία Oceanwood Capital Management, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Βάσει της τελευταίας γνωστοποιημένης συναλλαγής, η συνολική αρνητική θέση της Oceanwood στην Εθνική Τράπεζα διαμορφώνεται στο 1,31%, έναντι του προηγούμενου 1,24%.

Αντιθέτως, βάσει των νέων στοιχείων της ΕΚ, η αρνητική θέση της Marshall Wace LLP στην τράπεζα Πειραιώς, (0,52% στις 18/02) δεν αναφέρεται πλέον στις τρέχουσες δημοσιοποιήσεις, γεγονός που υποδεικνύει ότι οι short θέσεις της εταιρίας στην ελληνική τράπεζα, μειώθηκαν σε ποσοστό χαμηλότερο του 0,50%.

Η Εθνική παραμένει η ελληνική συστημική τράπεζα με τη χαμηλότερη αρνητική έκθεση (1,24% Oceanwood), με τη Eurobank να παραμένει ο τίτλος με τα περισσότερα shorts στο Χρηματιστήριο Αθηνών (1,62% Oceanwood, 1,81% Lansdowne Partners). Ακολουθούν η Πειραιώς (2,74% Landdowne Partners) και η Alpha Bank (0,70% Oceanwood, 0,83% Landowne Partners).

Η Oceanwood έχει αψηφήσει κατ’ εξακολούθηση το τραπεζικό ράλι που σημειώνεται από τα μέσα Ιανουαρίου και που έχει οδηγήσει σε αύξηση της χρηματιστηριακής αξίας της Εθνικής κατά 78%, της Eurobank κατά 33%και της Alpha Bank κατά 46% από τα χαμηλότερα επίπεδά τους στις 18 Ιανουαρίου, αυξάνοντας τακτικά τις αρνητικές της θέσεις στις τρεις τράπεζες.