Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Uncategorized

Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα 7,5 ποσοστιαίων μονάδων της ΝΔ στη Δυτική Ελλάδα

Σημαντικό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ) έναντι του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές, στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δίνει η νέα δημοσκόπηση της  DATA RC, για λογαριασμό της εφημερίδας «Πελοπόννησος».

Λίγες εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές, η ΝΔ φέρεται να προηγείται στην πρόθεση ψήφου στη Δυτική Ελλάδα λαμβάνοντας 29,7%. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,4%, το ΚΙΝΑΛ με 9,7%, το ΚΚΕ με 5,3%, η Χρυσή Αυγή με 4,5%, η Ελληνική Λύση με 0,9% ενώ τα υπόλοιπα κόμματα συγκεντρώνουν συνολικά 7,5%.

Με αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ λαμβάνει 37,1% ο ΣΥΡΙΖΑ 28% το ΚΙΝΑΛ 12,1% το ΚΚΕ 6,6% και η Χρυσή Αυγή 5,6%.

Το σκηνικό που διαμορφώνεται σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της DATA RC είναι εντελώς διαφορετικό από τις προηγούμενες Ευρωεκλογές του 2014, όταν και ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επικρατήσει στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με 30,35% έναντι 22,12% της ΝΔ (διαφορά 8,23%). Πρόκειται για μια ριζική μετατόπιση άνω των 15,5 μονάδων, υπέρ της ΝΔ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πελοπόννησος», εν όψει της κάλπης ο αριθμός των αναποφάσιστων μοιάζει να μειώνεται σταδιακά, με τα δύο μεγάλα κόμματα να λαμβάνουν τη μερίδα του λέοντος, ενισχυόμενα από +4%, έκαστο.

Στη δημοσκόπηση, που έγινε σε δείγμα 603 ψηφοφόρων της Δυτικής Ελλάδος, περιελήφθη και ερώτημα για το ενδιαφέρον των πολιτών για τις Ευρωεκλογές. Το 68,7% δήλωσε ότι τους ενδιαφέρει το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, ενώ το 30,7% υποστήριξε ότι δεν ενδιαφέρονται για το αποτέλεσμα.