Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Uncategorized

Επενδυτική δυσχέρεια ξανά στην Ευρώπη. Απώλειες άνω του 1% για DAX

Wall Street

Την σκυτάλη από τις ασιατικές αγορές, παίρνουν οι ευρωαγορές, καθώς η επενδυτική δυσχέρεια επανέρχεται, αποτέλεσμα πολλών παραγόντων.

Η διπλωματική απομόνωση της Σαουδικής Αραβίας μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις για το θάνατο του Σαουδάραβα δημοσιογράφου, η απροθυμία της Ρώμης να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις των Βρυξελλών καθώς και οι διαπραγματεύσεις για το Brexit, βάρυναν το επενδυτικό κλίμα.

Με απώλειες άνω του 2% έκλεισαν οι συναλλαγές σε Κίνα και Ιαπωνία, ενώ στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης οι απώλειες στους κυριότερους δείκτες στην Ευρώπη, είναι της τάξης του 1%.

Ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 1,35% και ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί 1,05%. Στον Ευρωπαϊκό Νότο, ο MIB στο Μιλάνο κινείται 0,7% χαμηλότερα, ο ΙΒΕΧ 35 στην Ισπανία καταγράφει πτώση 0,88% και o PSI 20 στην Πορτογαλία σημειώνει μικρές απώλειες 0,14%.

Στην αγορά ομολόγων, οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων παίρνουν ξανά την ανιούσα μετά το χτεσινό μίνι ράλι, μετά την επιστολή που απέστειλε η Ρώμη στις Βρυξέλλες αναφορικά με την εμμονή της στο σχέδιο προυπολογισμού που κατέθεσε την προηγούμενη εβδομάδα.