Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Δημήτρης Κουτσούμπας: Ο λαός ξέρει πότε τους τάζετε φύκια για μεταξωτές κορδέλες

Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ ΚΚΕ

Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ ΚΚΕ

Για μια συζήτηση που προκαλεί την νοημοσύνη των πολιτών έκανε λόγο ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην ομιλία του από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής για τον προϋπολογισμό.

Όπως ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας, η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση λένε στην κοινωνία που αγωνιά να τα βγάλει πέρα να μην έχει απαιτήσεις. «Τους λέτε ότι θα μπορούσε να έχουν επιβληθεί και χειρότερα μέτρα», ανέφερε.

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε πως ο λαός γνωρίζει πότε τον κοροϊδεύουν μπροστά στα μούτρα του και πότε του τάζουν φύκια και μεταξωτές κορδέλες. «Ισχυρίζεστε ότι ανακτήσατε την εθνική μας κυριαρχία, αλλά η εποπτεία της ευρωπαϊκής ένωσης υπάρχει και θα υπάρχει και μάλιστα πιο ενισχυμένη», ανέφερε.

 Σχολιάζοντας τη συμφωνία του Αυγούστου με τους θεσμούς, ανέφερε πως το παράρτημα της υποδεικνύει ότι «άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς».

«Τα μέτρα που έχετε υπογράψει εκτείνονται πολύ μετά το 2019. Έχετε υπογράψει για θηριώδη πλεονάσματα για τα επόμενα 5 χρόνια. Υποστήριξε ότι κανείς δεν φωνάζει για την εποπτεία της ΕΕ, είναι ο βολικός αποδιοπομπαίος τράγος», ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας, ο οποίος πρόσθεσε πως «έχετε φτάσει σε τέτοια επίπεδα θράσους που δε λέτε ότι το πλεόνασμα είναι 3,5% και πως γυρίζετε ένα 1 δισ. σε εξαθλιωμένες κοινωνικές ομάδες».

Αναφορικά με την πρόταση του ΚΚΕ, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε πως είναι ρεαλιστική και αναγκαία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: H «μάχη» του προϋπολογισμού: Δείτε live τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και την ψηφοφορία