Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Παναγιώτης Κουρουμπλής: Βοήθημα σε άνεργους ναυτικούς για τα Χριστούγεννα

παναγιωτης κουρουμπλης

Παναγιώτης Κουρουμπλής, υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Με απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, θα δοθεί έκτακτο οικονομικό βοήθημα σε ανέργους ναυτικούς από τον προϋπολογισμό του Οίκου Ναύτου για το 2016.

Με βάση την απόφαση, το επίδομα ορίζεται στα 350 ευρώ για τους άγαμους και στα 400 ευρώ για τους έγγαμους, τους εξομοιούμενος με αυτούς ή όσους έχουν παιδιά.

Προϋποθέσεις για τη χορήγηση του επιδόματος

Για να πάρουν το επίδομα οι άνεργοι ναυτικοί θα πρέπει, αθροιστικά, να:

Η συνδρομή των προϋποθέσεων των περιπτώσεων α΄ και β΄, ελέγχεται από το ναυτικό φυλλάδιο.

Την οικονομική ενίσχυση δικαιούνται να λάβουν επίσης οι εξής κατηγορίες ανέργων ναυτικών:

Για τον υπολογισμό της αναφερόμενης στις παραγράφους 2 και 3 συνολικής θαλάσσιας υπηρεσίας, υπολογίζεται η υπηρεσία που έχει αποκτηθεί:

Το χρονικό διάστημα κατά το οποίο ο ναυτικός νοσηλεύθηκε σε κλινική ή νοσοκομείο, με δαπάνες του οικείου ασφαλιστικού φορέα ή του πλοιοκτήτη, υπολογίζεται ως θαλάσσια υπηρεσία, για την εφαρμογή αυτής της Υπουργικής Απόφασης.

Πώς θα δοθεί το βοήθημα

Η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης αρχίζει από τη δημοσίευση της υπουργικής απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και τελειώνει στις 29 Δεκεμβρίου 2016. Το ποσό θα πιστώνεται σε τραπεζικό λογαριασμό. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσέρχονται στον Οίκο Ναύτου Πειραιά ή στις Λιμενικές Αρχές, που έχουν ορισθεί για την ασφαλιστική κάλυψη των ναυτικών, στις οποίες θα γίνει και ο έλεγχος των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αποστόλος Δοξιάδης: Δεν έχω πρόβλημα με κανέναν κομμουνιστή που θαυμάζει τον Κάστρο αλλά έχω δυο ερωτήματα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πιερ Μοσκοβισί: Δεν πρέπει να χωριστούν οι θεσμοί

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σύγκρουση σχολικού με νταλίκα στα Κατεχόμενα – Νεκροί δύο μαθήτριες και ο οδηγός του σχολικού (video)