Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Τσίπρας: Διέψευσε τον Ερντογάν για τους «οκτώ»

Αλέξης Τσίπρας

Σε διάψευση όσων υποστηρίζει ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι είχε λάβει υπόσχεση από τον κ. Τσίπρα για την επιστροφή των οκτώ Τούρκων, προχώρησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την χθεσινοβραδινή συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι «δεν θα μπορούσα να είχα πει κάτι τέτοιο, γιατί έχω πλήρη επίγνωση του διαχωρισμού των εξουσιών, σε ένα ευνομούμενο κράτος όπως είναι η Ελλάδα. Και δεν θα μπορούσα να υποσχεθώ σε έναν ηγέτη άλλης χώρας για τις αποφάσεις που θα πάρει η δικαστική εξουσία».

«Άρα λέει ψέματα;» ερωτήθηκε ο πρωθυπουργός, για να απαντήσει: «Ο κ. Ερντογάν δεν ξέρω τι κατάλαβε απ’ αυτό το τηλεφώνημα. Ξέρω ότι εγώ ποτέ δεν του υποσχέθηκα ότι θα γυρίσουν».

Πρόσθεσε ότι «βεβαίως του είπα πως η Ελλάδα είναι μια χώρα που δεν έχει ανοιχτή πόρτα στους πραξικοπηματίες και ότι οι πραξικοπηματίες δεν είναι καλοδεχούμενοι στην Ελλάδα» και πως εκτιμά ότι στις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν η δικαιοσύνη θα λειτουργήσει με γνώμονα το Δίκαιο και θα κρίνει με βάση το αν συμμετείχαν ή δεν συμμετείχαν στο πραξικόπημα.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι αν ο κ. Ερντογάν επιμένει σε αυτή τη θέση «γιατί δεν το έθεσε την επόμενη μέρα (σ.σ. κατά την επίσκεψη του στην Αθήνα) σ’ εμένα στην κατ’ ιδίαν συζήτηση, ούτε στις δηλώσεις;».

Σε ερώτηση εάν ο Ερντογάν έχει ζητήσει τους οκτώ ως αντάλλαγμα για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, απάντησε: «Ευθέως όχι, δεν τους έχει ζητήσει και δεν θα μπορούσε να το κάνει». Σχολίασε ωστόσο ότι με τη δημόσια ρητορική του κάτι τέτοιο αφήνεται να εννοηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλ. Τσίπρας: Δημιουργούμε ένα μομέντουμ να νικήσουμε τους εμπόρους πατριωτισμού. Τέτοιος δεν είναι ο Καμμένος!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αποκάλυψη: Πού μένουν οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί, τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και η καθημερινή τους ζωή