Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Τρομάζει η αύξηση κρουσμάτων ιλαράς – Αιτία το αντιεμβολιαστικό κίνημα

Ιλαρά

Το 2018 ήταν το έτος με τα περισσότερα κρούσματα ιλαράς την τελευταία 20ετία στην Ευρώπη σύμφωνα με έρευνα του Guardian που επικαλείται στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Η βρετανική εφημερίδα αποδίδει την αύξηση κρουσμάτων στο κίνημα κατά του εμβολιασμού που τροφοδοτείται από τα social media και τους αντισυστημικούς λαϊκιστές.

Συγκεκριμένα, η ανάλυση δείχνει ότι μέχρι το τέλος του έτους τα κρούσματα ιλαράς αναμένεται να ξεπεράσουν τα 60.000, αριθμός διπλάσιος σε σχέση με το 2017, ενώ διπλάσιος είναι και ο αριθμός των θυμάτων που κατέληξαν και έφτασαν τα 72 για φέτος.

Ειδικοί από τον χώρο της υγείας επισημαίνουν ότι οι λιγότεροι εμβολιασμοί έχουν προκαλέσει την υποχώρηση των ποσοστών ανοσίας για ιλαρά, γρίπη και άλλες ασθένειες.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Υγείας Βιτένις Αντριουκάιτις επέρριψε την ευθύνη για την κατάσταση αυτή στους δεξιούς λαϊκιστές που προωθούν fake news για την ασφάλεια των εμβολίων.

«Δεν ανησυχώ μόνο εγώ. Ανησυχεί όλη η επιστημονική κοινότητα, επιδημιολόγοι, παιδίατροι, λοιμωξιολόγοι και αρκετοί υπουργείο Υγείας» πρόσθεσε ο Αντριουκάιτις.

«Είναι αδιανόητο να έχουμε θανάτους από ιλαρά – να πεθαίνουν παιδιά από ιλαρά. Υποσχόμαστε ότι μέχρι το 2020 η ιλαρά θα έχει εξαφανιστεί από την Ευρώπη» συμπλήρωσε.

Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά για τη σύνδεση των ποσοστών εμβολιασμού με τα κρούσματα ιλαράς:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νεκρός 18χρονος από ιλαρά

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Έφυγε» από ιλαρά βρέφος 10 μηνών