Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Στο εδώλιο ο δήμαρχος Πατρέων – Την Τετάρτη η δίκη του

Δικάζεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών ο Δήμαρχος της Πάτρας, Κώστας Πελετίδης την Τετάρτη 31 Γενάρη για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Ο δήμαρχος κατηγορείται γιατί δεν έδωσε για έλεγχο ατομικούς φακέλους εργαζόμενων το 2014, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Με σχετικό νόμο, η τότε συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ επιχείρησε να προχωρήσει σε χιλιάδες απολύσεις, μέσω του προσχηματικού ελέγχου των συμβάσεων αορίστου χρόνου στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου:

«Με σχετικό νόμο η τότε συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ επιχείρησε να προχωρήσει σε χιλιάδες απολύσεις, μέσω του προσχηματικού ελέγχου των συμβάσεων αορίστου χρόνου στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα […] Σήμερα οι εργαζόμενοι βρίσκονται μπροστά σε νέες αντιλαϊκές εξελίξεις, που αφορούν το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων. Η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μέσω της λεγόμενης “αξιολόγησης”, ανοίγει το δρόμο για νέες απολύσεις και τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων στο Δημόσιο Τομέα».