Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

ΕΛΣΤΑΤ: Πάνω από 1 εκατ. οι άνεργοι το τελευταίο τρίμηνο του 2017

Αγορά

Ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο οι άνεργοι στην Ελλάδα το τέταρτο τρίμηνο του 2017, με την ανεργία να σημειώνει αύξηση, καθώς σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤέφτασε στο 21,2% έναντι 20,2% του τρίτου τρίμηνο του έτους, μεταδίδοντας απαισιόδοξα μηνύματα για τις αγορές και την επιχειρηματικότητα.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της  ΕΛΣΤΑΤ:

– Ο αριθμός των απασχολούμενων ανήλθε σε 3.736.333 άτομα και των ανέργων σε 1.006.844 άτομα.

-Το ποσοστό ανεργίας ήταν 21,2%, έναντι 20,2% του προηγούμενου τριμήνου (Γ’ τρίμηνο του 2017) και 23,6% το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους (Δ’ τρίμηνο 2016).

-Η απασχόληση μειώθηκε κατά 2,3%, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, και αυξήθηκε κατά 2,4%, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

-Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 3,8%, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, και μειώθηκε κατά 10,4%, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας παρατηρούνται στις γυναίκες, στα άτομα ηλικίας 15 – 19 ετών, στη Δυτική Μακεδονία και στα άτομα που έχουν ολοκληρώσει έως λίγες τάξεις Δημοτικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: H Κύπρος υιοθετεί από την Ελλάδα το σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτο! Ο CEO της Citigroup παίρνει 369 φορές περισσότερα χρήματα από τους εργαζομένους της

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στα «μαχαίρια» ΣΒΠΕ – ΑΒ Βασιλόπουλος για τις πλαστικές σακούλες