Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Παππάς: Σιγά μη φοβηθήκαμε και τον καιρό για να δώσουμε το μέρισμα

Παππας

Παππας-Κρετσος

Με καυστικό τρόπο απάντησε ο Νίκος Παππάς σε όσους υποστηρίζουν πως η μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές για την Κεντροαριστερά «φόβισε» την κυβέρνηση, η οποία αναγκάστηκε να επισπεύσει την ανακοίνωση διανομή του κοινωνικού μερίσματος.

«Σιγά μη φοβηθήκαμε και τον καιρό. Δεν είναι σοβαρή αυτή η συζήτηση», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Τα πολιτικά κόμματα θα πρέπει να τοποθετηθούν αν θα ψηφίσουν ή όχι το κοινωνικό μέρισμα ύψους 1,4 ευρώ τόνισε στον ΑΝΤ1 και εξήγησε απαντώντας στην κριτική ότι προέρχεται από φόρους πως «αν δεν είχε γίνει η διαπραγμάτευση του 2015 η χώρα θα ήταν υπόχρεη για 4,2% πρωτογενές πλεόνασμα οπότε αυτό το κοινωνικό μέρισμα θα ήταν αδύνατο να αποδοθεί. Επιπλέον είναι διπλάσιο του περσινού, στοχευμένο και κοινωνικά δίκαιο. Ο καθένας θα κριθεί σε σχέση με την ψήφιση ή όχι των μέτρων αυτών».

Είναι προφανές, συμπλήρωσε ο κ. Παππάς, ότι επειδή η οικονομία βρίσκεται σε ρυθμούς ανάπτυξης 2% μπορούν και προκύπτουν φορολογικά έσοδα.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής σημείωσε ότι το κοινωνικό μέρισμα έχει την έγκριση των θεσμών παρά τα διάφορα «ζιζάνια» που προσπαθούσαν να βγάλουν από το στόμα τους το αντίθετο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δήθεν «μέρισμα» η χρηματοδότηση της ΔΕΗ για τις πανάκριβες Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άγρια κόντρα Καμμένου-Γεωργιάδη στο twitter

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μια μοναδική εξομολόγηση: Το παράπονο του επενδυτή που θέλει να βάλει στην Ελλάδα 50 εκατ. ευρώ