Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Επιτόκιο 7,25% για μη ρυθμισμένες οφειλές της ΔΕΗ

ΔΕΗ

Ισχυρή αύξηση των επιτοκίων προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις που αποφάσισε η ΔΕΗ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας εξέδωσε ανακοίνωση η οποία συνοψίζει τα εξής:

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕH.

– Δεν αυξάνεται το επιτόκιο για οφειλές που έχουν ενταχθεί ή πρόκειται να ενταχθούν σε ρύθμιση. Το επιτόκιο παραμένει στα επίπεδα του δικαιοπρακτικού, δηλαδή 5,25%.

– Επιβάλλεται, σύμφωνα με τον νόμο, επιτόκιο 6% για ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου, για πρώτη φορά.

– Για ληξιπρόθεσμες οφειλές πελατών που δεν προσέρχονται να τις ρυθμίσουν επιβάλλεται, σύμφωνα με το νόμο, επιτόκιο 7,25%.

Η επιβολή τόκων στις οφειλές του Δημοσίου αποφασίστηκε σε εφαρμογή Κοινοτικής Οδηγίας του 2011 η οποία ενσωματώθηκε στο ελληνικό δίκαιο το 2013 με το νόμο 4152. Σύμφωνα, δε, με τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΗ, αν η επιβολή τόκων στο Δημόσιο είχε ξεκινήσει το 2013, όταν ψηφίστηκε ο νόμος, η επιχείρηση θα είχε λαμβάνειν επιπλέον 33,9 εκατ. ευρώ από τόκους για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των κρατικών φορέων.

Η απόφαση για επιβολή τόκων στις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου θα εφαρμοστεί στην πράξη ύστερα από τρεις μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τράπεζες: Αισιοδοξία για το «στοίχημα» των κόκκινων δανείων-Τα επόμενα βήματα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυξάνει το επιτόκιο η ΔΕΗ: Μεγαλύτερες επιβαρύνσεις για τους οφειλέτες

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ασφαλιστικό «χαράτσι» 26,95% για όσους αμείβονται με απόδειξη δαπάνης