Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Νέα έρευνα: Η ασπιρίνη προστατεύει κατά σχεδόν 50% από τύπους καρκίνου

Nέα μελέτη αποκαλύπτει ότι η ασπιρίνη μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες εκδήλωσης ορισμένων τύπου καρκίνου κατά σχεδόν 50%. Κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί όταν το χάπι λαμβάνεται σε χαμηλή δόση για τουλάχιστον έξι μήνες.

Η μελέτη, που έγινε από το Κινεζικό Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ σε περισσότερους από 600.000 ανθρώπους, έδειξε, ότι η ασπιρίνη ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματική σε σχέση με τους τύπους καρκίνου, οι οποίοι αρχίζουν στο πεπτικό σύστημα.

Ειδικότερα διαπιστώθηκε ότι μειώνεται ο κίνδυνος για:

Σύμφωνα με τον καθηγητή Kelvin Tsoi, η μακροχρόνια λήψη ασπιρίνης σε δοσολογία 80 mg ημερησίως μπορεί να μειώσει σημαντικά την συχνότητα του πεπτικού καρκίνου. Παρόμοια οφέλη παρατηρήθηκαν σε μερικούς άλλους μη-διεγερτικούς καρκίνους. Τέτοιοι ήταν η λευχαιμία, ο καρκίνος του πνεύμονα και ο καρκίνος του προστάτη. Η μακροχρόνια λήψη ασπιρίνης έδειξε σημαντική μείωση κατά 24%-47% των κύριων καρκίνων στον γαστρεντερικό σωλήνα. Τέτοιοι είναι οι καρκίνοι σε παχύ έντερο, ήπαρ, οισοφάγο, πάγκρεας και στομάχι.

Με πληροφορίες από express.co.uk

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις νέες βιομετρικές ταυτότητες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: PD Neurotechnology: Μία ακόμη εταιρεία στο πρόγραμμα NBG Business Seeds της ΕΤΕ

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Zara: Γιατί οι επενδυτές «πυροβολούν» τη μετοχή