Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Κρήτη: Στα χέρια των αρχών Βρετανός που φωτογράφιζε στρατιωτικές εγκαταστάσεις

Στη σύλληψη ενός 70χρονου Βρετανού πολίτη που φέρεται να φωτογράφιζε στρατιωτικούς χώρους στην 115 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση της Σούδας, προχώρησαν οι τοπικές αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 70χρονο άντρα, ο οποίος είναι πρώην υπάλληλος της Βρετανικής Πολιτικής Αεροπορίας και ζει μόνιμα σε χωριό του Αποκόρωνα.

Την Τετάρτη εντοπίστηκε να φωτογραφίζει στρατιωτικούς στόχους που βρίσκονται στην 115 ΠΜ, ενώ λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας εκτιμάται ότι γνώριζε πως η φωτογράφιση στρατιωτικών χώρων διώκεται ποινικά με την κατηγορία της κατασκοπείας.

Αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του 70χρονου, καθώς και στην κατάσχεση τόσο της φωτογραφικής μηχανής όσο και ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, υλικό που εξετάζεται από τις αρχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Συναγερμός στο Πεντάγωνο: Γάλλος και Γερμανός φωτογράφιζαν από ελικόπτερο τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ανδραβίδας