Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
First Top Stories

Φόροι: Τελικά ποιοι πληρώνουν τα σπασμένα;

συντάξεις

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που προέρχονται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και αποτυπώνουν τις κατηγορίες στις οποίες ανήκουν οι φορολογούμενοι πολίτες.

Ενδεικτικά, όπως αποδεικνύεται, το 35,4% των φορολογούμενων είναι συνταξιούχοι, που αποτελούν και την πιο πολυπληθή κατηγορία, ενώ στα χρόνια προ κρίσης το εν λόγω ποσοστό ανερχόταν στο 29%.

Στην πράξη τα νούμερα αυτά αποκαλύπτουν τον υπαρκτό κίνδυνο γήρανσης του ελληνικού πληθυσμού.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ στα χρόνια της κρίσης ο αριθμός των συνταξιούχων αυξήθηκε κατά 588.000 φτάνοντας τα 2,25 εκατ. άτομα και πλέον στις 9 από τις 13 περιφέρειες της χώρας οι συνταξιούχοι είναι περισσότεροι από τα σύνολο του εργαζόμενου πληθυσμού.

Επί παραδείγματι, σύμφωνα με την «Καθημερινή» στη Δυτική Ελλάδα οι συνταξιούχοι αποτελούν το 40,1% του συνόλου των φορολογουμένων και το συνολικό τους εισόδημα είναι το 40% του συνολικού δηλωθέντος εισοδήματος. Όμως, πέραν της αύξησης των συνταξιούχων, τα στοιχεία αποτυπώνουν και τη δραματική συρρίκνωση του εισοδήματος τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πισίνες, ιδιωτικά αεροπλάνα, σκάφη: Ο πλούτος των Ελλήνων σε αριθμούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κινητικότητα: Tα πάνω – κάτω για τους δημόσιους υπαλλήλους – Οι προθεσμίες

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μέι: Πιο κοντά η ματαίωση Brexit όσο καθυστερεί μια συμβιβαστική λύση