Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Κακοκαιρία: Κλειστοί δρόμοι, απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών και αντιολισθητικές αλυσίδες

Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί στην Αττική, Στερεά Ελλάδα και Μακεδονία λόγω της επιδείνωσης του καιρού με ισχυρούς ανέμους, βροχές και χιόνια.

Απαγορεύεται, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η κυκλοφορία φορτηγών οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Θήβας, από το ύψος του πρατηρίου υγρών καυσίμων CYCLON στη Μάνδρα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, λόγω χιονόπτωσης.

Παράλληλα, για τον ίδιο λόγο, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Στερεάς Ελλάδας έχει ως ακολούθως:

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνεται ότι, λόγω των καιρικών συνθηκών, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο έχει ως ακολούθως:

Νομός Ευβοίας

Απαγόρευση κυκλοφορίας, λόγω χιονόπτωσης, όλων των βαρέων οχημάτων, άνω των 3,5 τόνων, στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Αιδηψού, από την 16η χ/θ (Καστέλλα) έως την 42η χ/θ (Δερβένι), με την κυκλοφορία των λοιπών οχημάτων να διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Νομός Ευρυτανίας

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης , διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

Νομός Φωκίδας

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω προηγηθείσης χιονόπτωσης – παγετού, παραμένει με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

Δυτική Μακεδονία

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας ανακοινώνεται η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ανά Διεύθυνση Αστυνομίας:

Διεύθυνση αστυνομίας Γρεβενών

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, καθώς και στο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

Διεύθυνση αστυνομίας Καστοριάς

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται αποκλειστικά με την χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων :

Η κυκλοφορία των οχημάτων σ το τμήμα του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού (Α-29) Σιάτιστα – Κρυσταλλοπηγή , καθώς και στο Εθνικό και λοιπό Επαρχιακό και Δημοτικό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

Διεύθυνση αστυνομίας Κοζάνης

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται αποκλειστικά με την χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων :

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού (Α-29) Σιάτιστα – Κρυσταλλοπηγή (από Α/Κ Δυτ. Σιάτιστας έως Α/Κ Αλιάκμονα) καθώς και σ το λοιπό Εθνικό, Επαρχιακό και Δημοτικό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

Διεύθυνση αστυνομίας Φλώρινας

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται αποκλειστικά με την χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων :

Η κυκλοφορία των οχημάτων στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού (Α-27) Νίκης-Φλώρινας, καθώς και στο λοιπό Εθνικό, Επαρχιακό και Δημοτικό οδικό δίκτυο διεξάγεται κανονικά.

Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. «hellenicpolice.gr», υπάρχει ειδικό μπάνερ με συνεχή ενημέρωση για τα καιρικά φαινόμενα – διακοπές κυκλοφορίας – χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλη την επικράτεια, καθώς και συμβουλές οδικής ασφάλειας.

Διαβάστε επίσης:

Προβλήματα λόγω χιονιά στη λειτουργία των σχολικών μονάδων της Δυτικής Μακεδονίας

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση με καταιγίδες και ανέμους έως 10 μποφόρ