Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Ακριβότερες πόλεις: Ξεχάστε όσα ξέρατε

Τα πάνω-κάτω έχει φέρει η πανδημία στη λίστα με τις ακριβότερες πόλεις καθώς τα lockdown, η οικονομική δυσπραγία αλλά και οι γεωπολιτικές εξελίξεις έχουν αλλάξει τον “χάρτη της ακρίβειας”.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Economist, η Σιγκαπούρη και η Οσάκα υποχώρησαν και πλέον το Παρίσι και η Ζυρίχη, οι οποίες πλέον, μαζί με το Χονγκ Κονγκ βρίσκονται στο top 3 του συγκεκριμένου καταλόγου.

Σε αυτόν “φιγουράρουν” και πόλεις όπως η Τεχεράνη η οποία, σύμφωνα με το BBC έχει “σκαρφαλώσει” 27 θέσεις πιο πάνω εξαιτίας των αμερικανικών κυρώσεων που επέβαλε εντός 2020 η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με την έκθεση του Economist για το Κόστος Ζωής στον Κόσμο το 2020, ο κορωνοϊός έφερε σημαντικές διακυμάνσεις στην ισοτιμία του δολαρίου με άλλα νομίσματα, επηρεάζοντας το κόστος ζωής σε πολλές μεγάλες πόλεις παγκοσμίως.

Τις τρεις πρώτες πόλεις της λίστας ακολουθούν η Σιγκαπούρη, η Οσάκα, το Τελ Αβίβ, η Νέα Υόρκη, η Γενεύη, το Λος Άντζελες και η Κοπεγχάγη.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Ξεπερνούν τα 1,3 εκατ. τα θύματα της πανδημίας παγκοσμίως

Πώς να ξεκινήσετε μια νέα επιχείρηση χωρίς να πληρώσετε για διαφημίσεις

Σαουδική Αραβία: Η G20 καλείται να βρει 4,5 δισεκ. δολάρια για τον ΠΟΥ