Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
sports

Davis Cup: Στην πρώτη κατηγορία η Ελλάδα μετά από 19 χρόνια χάρη στη νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά

Στέφανος Τσιτσιπάς

Στέφανος Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 2-0 σετ (7-6, 6-1) του Αντρέας Αντράντε και η Ελλάδα με συνολικό σκορ 3-1 επί του Ισημερινού, εξασφάλισε την πρόκριση της στο World Group I του Davis Cup, μετά από 19 χρόνια και συγκεκριμένα το 2004.

Ο Ελληνας πρωταθλητής έκαμψε την αντίσταση του αντιπάλου του, Νο 564 στην παγκόσμια κατάταξη, σ’ έναν αγώνα που διήρκησε 1 ώρα και 15 λεπτά, γνωρίζοντας την αποθέωση από περίπου 10.000 θεατές που βρέθηκαν στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Ο Τσιτσιπάς δυσκολεύτηκε στο πρώτο σετ, όταν και χρειάστηκε το tie break (7-1) για να το κατακτήσει με 7-6. Εχοντας αποκτήσει και ψυχολογικό αβαντάζ «καθάρισε» εύκολα το δεύτερο σετ με 6-1, στέλνοντας την Ελλάδα στο World Group I, εκεί όπου έχουν επίσης προκριθεί Ιαπωνία, Βραζιλία, Δανία, ουμανία, Περού, Ουκρανία, Τουρκία, Λιθουανία και Βουλγαρία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ξανά στο Νο3 του κόσμου – Τι αναφέρει σε νέο μήνυμά του

Australian Open: Άγγιξε την κορυφή αλλά δεν τα κατάφερε ο Στέφανος Τσιτσιπάς – Μεγάλος νικητής ο Τζόκοβιτς

Στέφανος Τσιτσιπάς: Το τρολάρισμα στα social media, τα «καραγκιοζιλίκια» του Νικ Κύργιος και η σχέση του με τον πατέρα του