Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
sports

Champions League: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Λίβερπουλ, νίκησε 2-0 την Τότεναμ

Στην κορυφή της Ευρώπης επέστρεψε η Λίβερπουλ, η οποία κατάφερε να νικήσει με 2-0 την ομάδα της Τότεναμ στον τελικό του Champions League στη Μαδρίτη.

Ο αγώνας ξεκίνησε με ένα αμφισβητούμενο πέναλτι υπέρ της Λίβερπουλ, που υπέδειξε 25 μόνο δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του τελικού ο Σλοβένος διαιτητής του αγώνα Νταμίρ Σκόμινα. Ο Σλοβένος διαιτητής καταλόγισε «χέρι» στον  Σισοκό μέσα στη μεγάλη περιοχή της Τότεναμ, με τον Σαλάχ να εκτελεί εύστοχα και να κάνει το 1-0.

Το παιχνίδι κύλησε χωρίς μεγάλες φάσεις. Στο 17′ η Λίβερπουλ με τον Άρνολντ σούταρε εκτός περιοχής, με την μπάλα να φεύγει έξω, ενώ στο 38 ο Ρόμπερτσον να σουτάρει από μακριά την οποία έδιωξε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της Τότεναμ Γιορίς. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς κάποια άλλη μεγάλη φάση, με το πιο ενδιαφέρον πέρα του πέναλτι να είναι η εισβολή μιας ξανθιάς γυναίκας στον αγωνιστικό χώρο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Τότεναμ προσπάθησε να πιέσει για να βρει την ισοφάριση. Στο ’55 ο Άρνολντ πρόλαβε τη τελευταία στιγμή και έκοψε το σουτ του Άλι. Στο ’69 η Λίβερπουλ έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ με τον  Μανέ να δίνει  στον Σαλάχ, εκείνος να στρώνει στον Μίλνερ ο οποίος έκανε το σουτ το οποίο κατέληξε λίγο έξω. Στο 79 η κεφαλιά του Άλι πέρασε έξω, ενώ ένα λεπτό μετά ο Σον σούταρε με τον τερματοφύλακα της Λίβερπουλ  Άλισον να αποκρούει. Στη συνέχεια η μπάλα φτάνει στον Άλι, ο οποίος σούταρε ξανά εντός περιοχής με τον Βραζιλιάνος τερματοφύλακα να μπλοκάρει. Λίγο αργότερα, στο ’85, ο Άλισον απέκρουσε και στην καλή η εκτέλεση φάουλ του Έρικσεν.

Τελικά στο ΄88 η ομάδα του Κλοπ κλείδωσε τη νίκη όταν μετά από την εκτέλεση κόρνερ η μπάλα για λίγο έμεινε στα καρέ της Τότεναμ, με τον Μάτιπ να δίνει στον  Οριγκί και εκείνος με τρομερό διαγώνιο σουτ από μέσα αριστερά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.