Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

ZDF: Το 77% των Γερμανών αναμένουν δεύτερο κύμα κορονοϊού

Ανησυχία επικρατεί μεταξύ των Γερμανών Πολιτών για το ενδεχόμενο ενός δεύτερου κύματος της πανδημίας, με τα τρία τέταρτα των πολιτών (77%) να το αναμένουν στο εγγύς μέλλον.

Μόνο το 20% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση του δεύτερου δημόσιου γερμανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ZDF  δήλωσε ότι δεν περιμένει ένα δεύτερο κύμα κορονοϊού με σημαντικά υψηλότερους αριθμούς λοίμωξης.

Η πλειοψηφία των πολιτών (51%) θεωρεί ότι οι πολίτες συμπεριφέρονται «μάλλον μη συνετά» κατά την κρίση του κορονοϊού, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση. Ότι συμπεριφέρονται συνετά πιστεύει το 52% των ψηφοφόρων του Φιλελεύθερου Κόμματος της Γερμανίας (FDP) και το 70% του Κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD).

Σε μια ανάλογη έρευνα του ZDF τον Ιούνιο, είχαν εκφράσει σημαντικά λιγότεροι ερωτηθέντες την άποψη (33%) ότι οι πολίτες συμπεριφέρονται μη συνετά.