Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Τηλεφωνική απάτη τρόμου σε ηλικιωμένο – Ο δράστης προσποιήθηκε τον αστυνομικό

Θύμα τηλεφωνικής απάτης έπεσε ένας 77χρονος ηλικιωμένος στη Χίο, από επιτήδειους άνδρες οι οποίοι προσπάθησαν να τον εξαπατήσουν λέγοντάς του ότι ο γιος του έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα. Η απάτη εξιχνιάστηκε μέσα σε ένα 24ωρο και συνελήφθη ο ένας από τους δράστες που τον τρομοκράτησαν τηλεφωνικά.

Ο 36χρονος Έλληνας που εντοπίστηκε μετά από έρευνα της Ασφαλείας και συνελήφθη, είχε στην κατοχή του μόνο 300 ευρώ από τα 2.000 ευρώ που του είχε καταβάλλει ο 77χρονος ο οποίος πίστεψε ότι αποζημίωνε…  συγγενή του υποτιθέμενου θύματος του τροχαίου.

Μέρος από τα χρήματα, ο 36χρονος το έστειλε μέσω εταιρείας μεταφοράς χρημάτων στον 49χρονο αλλοδαπό συνεργό του, ο οποίος στο τηλεφώνημα είχε προσποιηθεί τον αστυνομικό.

Η προανάκριση συνεχίζεται για να εξακριβωθεί τυχόν συμμετοχή των δραστών σε παρόμοιες υποθέσεις, ενώ ο 36χρονος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χίου που άσκησε σε βάρος του και σε βάρος του αναζητούμενου 49χρονου δίωξη για απάτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η 39χρονη που συστηνόταν ως κόρη επιχειρηματία-Πώς δρούσε το κύκλωμα με τις τηλεφωνικές απάτες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγάλη απάτη με αγορά smartphone από γνωστό site – Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μεγάλη απάτη με αγορά smartphone από γνωστό site – Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης