Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Στη φυλακή ο 16χρονος για τη δολοφονία της μητέρας στην Αγία Βαρβάρα

Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο αύριο οι συλληφθέντες για τα επεισόδια στο κέντρο της πόλης
Στη φυλακή θα οδηγηθεί  ο 16χρονος από το Λουτράκι που κατηγορείται για τη δολοφονία της 50χρονης μητέρας στην Αγία Βαρβάρα.

Στην πολύωρη απολογία του αρνήθηκε ότι είναι ο δολοφόνος, κατονομάζοντας ως δράστη τον 17χρονο φίλο της κόρης του θύματος. Ωστόσο η ανακρίτρια ανηλίκων και η εισαγγελέας μετά την απολογία του τον έκριναν προφυλακιστέο.

Ο 16χρονος επέρριψε κάθε ευθύνη στον 17χρονο συγκατηγορούμενο του, παραδέχθηκε ωστόσο ότι βρισκόταν στο διαμέρισμα την ώρα του άγριου εγκλήματος.  Πήγε, υποστήριξε, εκεί για να κλέψουν την πιστωτική κάρτα του θύματος και ήταν παρών στο φονικό. Αλλά εκείνος, όπως είπε, δεν είχε ανάμειξη στο έγκλημα ενώ η 15χρονη βρισκόταν στο διπλανό δωμάτιο.

Σύμφωνα με το συνήγορό του, Θανάση Ράπτη, αποδέχεται ότι δεν εμπόδισε τη δολοφονία και ζήτησε συγγνώμη για το γεγονός ότι δεν κατήγγειλε άμεσα στις αστυνομικές αρχές το έγκλημα. Από φόβο και αμηχανία παρέμεινε με τους άλλους δύο εφήβους, αλλά μετά επέστρεψε στο Λουτράκι και παραδόθηκε στις Αρχές, τόνισε ο συνήγορός του.
Βάσει της ηπιότερης ποινικής μεταχείρισης που προβλέπει η νομοθεσία για τους ανηλίκους, η προφυλάκιση δεν μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από έξι μήνες, ενώ το ανώτατο όριο ποινής που μπορεί να επιβληθεί, ακόμα και για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, είναι οκτώ χρόνια.

Αύριο το μεσημέρι η 15χρονη κόρη του θύματος και ο 17χρονος φίλος της θα απολογηθούν στην ανακρίτρια ανηλίκων.