Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Σήμερα η κορύφωση της εξόδου των Χριστουγέννων – Επί ποδός η Τροχαία

Τροχαία

Φωτο αρχείου

Σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκονται από το πρωί τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης λόγω της εξόδου των εκδρομέων των Χριστουγέννων, που αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν διατεθεί περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

Η ΕΛ.ΑΣ έχει θέσει από χθες (23/12) σε εφαρμογή μια σειρά αυξημένων μέτρων οδικής ασφάλειας με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Ο σχεδιασμός των μέτρων πραγματοποιήθηκε με μέριμνα της Διεύθυνσης Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και περιλαμβάνει τις βασικές κατευθύνσεις για την ανάπτυξη των μέτρων σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, καθώς και τις επιμέρους παρεμβάσεις, με βάση τα τοπικά προβλήματα και τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες που επικρατούν, ανά ευρύτερη περιοχή ή περιφέρεια.

Τα ισχύοντα μέτρα περιλαμβάνουν:

Παράλληλα, ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην προληπτική και αποτρεπτική παρουσία, μέσω της διενέργειας τροχονομικών ελέγχων και ελέγχου μέθης (αλκοτέστ) με σκοπό την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» παραβάσεων, που αποτελούν τις βασικότερες αιτίες, κυρίως των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων.

Επιπρόσθετα, εκτός των παραπάνω μέτρων και για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας, ισχύει για το ρεύμα εξόδου από τις 08:00 το πρωί έως τις 13:00 σήμερα απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Τέλος, η ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς:

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Παραμονή Χριστουγέννων με υψηλές θερμοκρασίες και τοπικές βροχές

ΗΠΑ – κακοκαιρία: Εκατομμύρια Αμερικανοί χωρίς ηλεκτρικό εν μέσω χιονιά