Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Public Issue: Στρατό, Αστυνομία και Σχολεία εμπιστεύονται περισσότερο οι Έλληνες

Στην κορυφή των προτιμήσεων των πολιτών, σχετικά με τους ποιους θεσμούς εμπιστεύονται περισσότερο, βρίσκεται ο στρατός, λαμβάνοντας ποσοστό 89% των ερωτηθέντων, στην ετήσια έρευνα της Public Issue για το 2018 “Εμπιστοσύνη στους Θεσμούς. Πώς η δεκαετία του Μνημονίου άλλαξε τις στάσεις των Ελλήνων πολιτών”.

Ακολούθως, την δεύτερη θέση, και κερδίζοντας εξίσου την εμπιστοσύνη μεγάλης μερίδας των ερωτηθέντων, καταλαμβάνει η αστυνομία με ποσοστό 72%. Με μικρή διαφορά, ακολουθούν με ποσοστό 66% τα σχολεία, κάτι που δείχνει ότι οι πολίτες φαίνεται να εμπιστεύονται τον τρόπο λειτουργίας τους. Την πεντάδα των προτιμήσεων κλείνουν ο Πρόεδρος την Δημοκρατίας και ο Λαός, με το ίδιο ποσοστό (62%).

Αξίζει να αναφερθεί ότι στις τελευταίες θέσεις συναντάμε δύο μέσα ενημέρωσης, τις εφημερίδες με ποσοστό 24% και την τηλεόραση με 22%. Ο θεσμός που συγκέντρωσε το χαμηλότερο ποσοστό και συνεπώς κατατάσσεται τελευταίος, είναι αυτός των κομμάτων με  μόνο το 12% των ερωτηθέντων να δείχνουν εμπιστοσύνη σε αυτά. Βέβαια, η βουλή, που αποτελεί τον βασικό χώρο δράσης των κομμάτων, συγκέντρωσε μεγαλύτερο ποσοστό (30%)

Αναλυτικά ο Πίνακας:

Η Public Issue, στην έρευνα που διενεργήθηκε, παρουσιάζει μεταξύ άλλων και τις μεταβολές στα ποσοστά της εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς τις χρονιές μεταξύ 2015 και 2018. Με βάση τον πίνακα, Η τράπεζα της Ελλάδος κατάφερε να ανακτήσει περισσότερο την εμπιστοσύνη των πολιτών με άνοδο 7 μονάδων, με την τριάδα να περιλαμβάνει τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) και την τηλεόραση, κερδίζοντας άνοδο 7 και 6 μονάδων αντίστοιχα.

Αναλυτικά ο Πίνακας:

Η έρευνα είναι Πανελλαδική και έγινε τηλεφωνικά χωρίς κάλπη σε δείγμα 1.000 ατόμων, ηλικίας 17 ετών και άνω που διαθέτει το εκλογικό δικαίωμα από τις 6 έως τις 16 Νοεμβρίου του 2018.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Public Issue: Ισχυρό προβάδισμα για τη ΝΔ στην παράσταση νίκης – Άμεσα εκλογές ζητούν οι Έλληνες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Public Issue: Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός στην Ελλάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «πάτωσε» ο Αλέξης Τσίπρας